Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Zonguldak İl Müdürlüğü'nün, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü işbirliğiyle haklarında tedbir kararı uygulanan çocuklar için hazırlanan proje tamamlandı. Çocuklar, proje kapsamında Çanakçılar Hayvanat Bahçesi'nde gezerek aileleriyle birlikte birçok etkinlikte eğlenceli zamanlar geçirdiler.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Sekreteryası tarafından yürütülen ve İl Koordinasyon Kurulu'nca 2018 yılı için ailelere yönelik başlatılan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın "Aile Eğitim Programı (AEP)" tamamlandı.

Aile Eğitim Programı modülleri kapsamında da yer alan aile içi iletişim, çocuk yetiştirme ve güncel konular, bağımlılıkla mücadele, bilinçli medya kullanımı, çocuk hakları, öfke yönetimi, değerler, anne-baba tutumları gibi konularda aile eğitimleri verildi. Aileleri bilgilendirmek, ailelerde bilinç ve farkındalık oluşturmak, özellikle de aile ve çocuğun birlikte kaliteli zaman geçirerek paylaşımlarını artırmak amaçları ile 2018 yılı için hazırlanan projelerden biri de, "Çocuklar ve Ailelerle Birlikte" etkinlik takvimi projesi oldu.

Bu proje ile çocukların aileleri ile kaliteli zaman geçirmesi amacıyla etkinlikler planlanarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde İl Koordinasyon üyesi tüm İl Müdürlüklerinin işbirliği ile etkinlikler planlanarak, 2018 yılı içinde ilk iki etkinlik gerçekleştirildi.

PROJEYİ KURUMLAR ORTAK YÜRÜTTÜ

Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu'nca haklarında tedbir kararı uygulanan çocukların aileleri ile kaliteli zaman geçirerek paylaşımlarını artırdılar. Geliştirilen etkinlik takvimi projesi kapsamında üçüncü etkinlik; geçtiğimiz günlerde Gökçebey bölgesinde bulunan Çanakcılar Müze ve Hayvanat Bahçesi'ne yapılan geziyle, haklarında danışmanlık tedbiri kararı uygulanan çocuklar ve aileleri ile İl Çocuk Hakları Komitesi üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü işbirliğiyle, protokol üyelerinin de katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte ayrıca; Bakanlıkça yürütülen "Ekranla Değil Akranla Büyüsün Çocuklar" kampanyasına da vurgu yapıldı. Etkinliğe; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü ve İl Müdür Yardımcıları Gülizar Yılmaz ile Elif Gökdoğan Şahin, Çalıyma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu ve İl Müftüsü Rüstem Can da katıldı.

Editör: Pusula Gazetesi