Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene CHP'liler 'Egemenlik Verilmez Alınır. Kuruluş ve Kurtuluşun Partisi 95 Yaşında' yazılı bir pankart taşıyarak, alkışlar eşliğinde geldi. Törene CHP İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı, partinin önceki dönem ilçe başkanları, Önceki Dönem Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve yerel seçimlerde partinin belediye başkan aday adaylarının yanı sıra, partinin çeşitli kademeden yöneticileri ile üyeleri katıldı.

Törende İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

CHP Kdz Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı, burada yaptığı konuşmada, tarih sayfalarını unutmadıklarını belirterek, Yunan Askerinin 9 Eylül'de İzmir'den denize dökülüşüne kadarki süreçte rol üstlenen Kurtuluş Savaşı kahramanlarını andı. İlçe Başkanı "9 Eylül'de gün doğarken 4. Süvari Alayı Sabuncubelinden İzmir'e inmeye başladı ve işte o gün İzmir'in dağlarında çiçekler açtı" dedi.

"FARKIMIZ GEÇMİŞ VE GELECEĞE İNANCIMIZ"

Ocakcı şöyle devam etti:"Bugün burada toplandık, çünkü geçmişte gördük, iktidar sahipleri kendi sultanlıkları için gaflet ve dalalet içinde olmaktan kaçınmadılar. Bu ülkenin onurunu her türlü alçakça ve kirli menfaatleri için nasıl satıp kaçtıklarını gördük. Anadolu'da yaşayan yoksul, yalnızlığa mahkum bırakılan onurlu bir halkın kaderini esarete döndürmeye çalışan siyaseti de siyasetçileri de tarih sayfalarında gördük.

Bizler Cumhuriyet Halk Partisi'yiz. Ülkemizin şartları ne olursa olsun koltuğun, sultanlığın partisi olmadık. İşte bu yüzden biz ülkemiz için, cumhuriyetimiz için direnmeye ve bu değerlerimizi savunmaya devam edeceğiz. Bizim farkımız geçmişimize ve geleceğimize olan saygımız ve inancımızdır. Bizler cumhuriyetin değerlerini anlayan ve savunan yeni nesillere inanırız.

Bizler çocuğumuza kula kulluk etmemeyi, dinini hür iradesi ile özgürce yaşaması gerektiğini öğretiriz. Bizler, demokrasinin ne olduğunu, hatta demokrasiye inanmayanların bile bir gün demokrasiye ihtiyaç duyacaklarını öğretiriz. Bizler çocuğumuza vatan sevgisini aşılarız. Bayrak sevgisinin yürek işi olduğunu, ellerde gösteriş amaçlı sallamak için olmadığını anlatırız. Atatürk ilke ve inkılaplarının ne anlama geldiğini öğretiriz. Bir milletin istiklali ve hürriyeti için neler yaptığını bildiğimiz için bütün duvarlara niçin Egemenlik Kayıtsız Şartsız milletindir yazıldığını öğretiriz.

Bizler çocuğumuzu şeyhlerin ayakuçlarından, tarikatlardan, din tüccarlarından korur, inançları ile kandırmayız. Bizler Hasan Tahsin'leriz, Demirci Efe'leriz, Kuvva-ı Milliyecileriz."

"O HEYECAN HALA YÜREĞİMİZDE YAŞIYOR"

Ocakcı, "95 yıl önce, kan ve ateş cehenneminin ortasından bağımsızlık aşkı ve heyecanıyla çıkan aziz milletimizin yaşadığı o heyecan hala yüreğimizde yaşıyor. Biliyoruz ki içinde bulunduğumuz bu zor zaman 95 yıl öncesinde yaşananlardan daha zor değil. Bu inançla CHP'nin her üyesi, dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyet ideali ve değerleri için çalışmaktadır" ifadelerini kullandı.

CHP İlçe Başkanı, " korkmuyoruz, çünkü bizler yüreğimizde yurtsever atalarımızın devrimci ruhlarını taşıyoruz. Bizler direniyoruz. Bizler mağrur ve başını dik tutanlarız. Bizler bu güzelim ülkenin topraklarına gözyaşımızı ve kanımızı feda edenleriz. Bizler Cumhuriyetin cefakar partisi Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Bizler tarihin tekerrürden ibaret olduğunu biliyoruz. İşte bu yüzden, biz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyeti olan Türk İstiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaya yemin ettik " dedi.

Ocakcı konuşmasının sonunda CHP'nin kurucu genel başkanı Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, tüm şehitleri, tüm genel başkanları, yönetici ve üyelerini, 9 Eylül ruhunu bugüne taşıyan tüm yurtseverleri minnet ve saygıyla andığını ifade etti.

Konuşmanın ardından törene katılan CHP'liler Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi

Editör: Pusula Gazetesi