Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı´nda aileleri tarafından doktora götürülen bir ilköğretim okulunun 7. sınıf öğrencisinde Hepatit A tespit edildiğini, konunun okula bildirilmesinin ardından gerekli önlemlerin alındığını söyledi.
Öğrencilerin 9 günlük bayram tatili süresinde Hepatit A virüsü kapmış olabilecekleri ihtimali üzerinde durulduğunu anlatan Ekşi, şunları kaydetti:
´´Bayram öncesi çocuklarda herhangi rahatsızlık olmadığını öğrendik. Durumun okul yetkilileri tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´ne bildirilmesi üzerine araştırmaya başladık. Sağlık ekiplerimiz okulun tuvalet ve içme sularının yanı sıra kantindeki besin maddelerinden numuneler aldı.
Ancak, herhangi olumsuzluğa rastlanılmadı. Çoğunluğu taşımalı sistemle gelen öğrencilerin yaşadığı Dağlar ve Kıyıcak köyleri ile evlerinde incelemeler sürüyor. Şu aşamada çevreyi tehdit edici durum yok. Ancak, ekiplerimiz olayın üzerinde yine de hassasiyetle duruyorlar.´´
İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar da tedavisi tamamlanan 5 öğrencinin okula başladığını, bugün taburcu olan 2 öğrencinin ise birkaç gün evlerinde istirahat edeceğini bildirdi.
Hastane yetkilileriyle görüşmelerinde ilçede öğrencilerin dışında 11 kişi de daha rahatsızlığa rastlanıldığının belirlendiğini anlatan Akpınar, ´´Sağlık ekipleri ve hastane yetkilileri ile organize şekilde araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Yarın da okul müdürleri ile toplantı yaparak, konu üzerinde daha hassasiyetle durulmasını isteyeceğim´´ diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi