Ders zillerinin çalmasına kısa bir süre kala kırtasiye sektörünün hareketlenmeye başladığını belirten İsmail Maden,"Alışveriş yapan velilerimiz ürünlerin dış görünüşe aldanmasın. Öncelikli görevimiz çocuklarımızın sağlığını korumak. Çocuklarımızın kullanacağı kırtasiye malzemelerinin ve üniformaların fiziksel özelliklerine asla öncelik verilmemelidir, bilakis kimyasal içeriğine dikkat edilerek tercihlerimizi oluşturmalıyız. Yol kenarlarında, alelade kurulmuş, gezici, mahalle aralarına kurulmuş tezgahlarda satılan, albenisi yüksek malzemeler ve çocukların ilgisini cezbedecek kırtasiye malzemelerinden özellikle uzak durulmalıdır. Çocuklarımızın sağlığını hiçe sayan sadece kendi kazancını düşünen fırsatçıların ekmeğine yağ sürmeyelim" dedi.

İTHAL ÜRÜNLERDE MENŞEİ ÖNEMLİ

İsmail Maden, ithal edilen ürünlerde 'menşei' yani nerede üretildiğine ve markasına dikkat edilmesi konusunda uyardı. Kırtasiye malzemelerinin güvenilir yerlerden alınmasını ve ambalaj üzerinde 'CE', 'TSE' uluslararası standart işaretlerinin aranması gerektiğini söyledi.

BAKANLIĞIMIZ DENETLİYOR

Tüketicilerin mutlaka ithalatçısı ve üreticisi belli, etiketli ve markalı ürünleri satın almaları gerektiğini belirtti. Ucuz diyerek çocuklarımızın sağlığına zarar verecek kalitesiz kırtasiye malzemelerini satın almamamız gerektiği konusunda uyardı.
Maden; "Ticaret Bakanlığı olarak ürün güvenliği hususunda titizlikle çalışmaya devam ediyor ve gerekli denetimleri gerçekleştiriyoruz. Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucunda piyasada güvensiz kırtasiye ürünü büyük ölücüde azaltılmıştır" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi