Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş.´de sabah saatlerinde meydana gelen patlamada, bir işçi yaralandı. Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ferudun Tankut da fabrikaya gelerek işçilere geçmiş olsun dileğinde bulundu.
KARDEMİR A.Ş., eski çelikhane bölgesinde yüksek fırından çıkan curuf ve sıvı çelik bulunan potanın devrilmesi sonucu suyla temas edince şiddetli patlama meydana gelmişti. Patlama esnasında makinist Saim Özdemir kırılan camlardan dolayı yaralanmış, bir vagon devrilmişti.
Olayı duyar duymaz KARDEMİR fabrikalarına gelen Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, ilk olarak Baştemsilcilikte kazayla ilgili bilgi aldıktan sonra patlamanın meydana geldiği eski çelikhane bölgesinde incelemelerde bulundu, işçilere "geçmiş olsun" dileklerinde bulundu.
Tankut, gece vardiyası çıkışında meydana gelen kazayı ucuz atlattıklarını söyleyerek, "Bir işçimiz cam kırıklarından dolayı yaralanmış sadece. Fazla büyük bir facia olmaması bizim için sevindiren yanı. Sadece burası entegre tesisi olduğundan bazen bu tür olaylarla karşılaşıyoruz. Bununla geçmiş olsun" dedi.
Diğer yandan fabrikada hasar gören ve patlayan camlar yeniden takılırken, vagon devrilmesi sonucu zarar gören raylar işçiler tarafından sökülerek tamiratına başlandı.
Olayla ilgili kaza yerine gelen 3 Nisan Polis Merkezi Amiri Hasan Ali Dalgıç da incelemelerde bulundu.
Editör: Pusula Gazetesi