Zonguldak'ta trafik yoğunluğunun en çok yaşandığı cadde olan Gazipaşa Caddesi'nde polis hatalı parklara yönelik uygulama başlattı. Yaklaşık 20'şer metre arayla caddeye sıralanan polisler hatalı parklara izin vermedi. Yolda kalan bir aracı ise yine polis iterek vatandaşa yardımcı oldu. O anların fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, "Bugün Gazipaşa onlara emanet. Çekici yoksa biz varız dediler" yorumunda bulundu. Polisin cadde üzerindeki denetimleri aralıksız devam ediyor.

GÖZLE GÖRÜLÜR FARK OLUŞTU

Polisin cadde üzerinde park ve duraklamaya izin vermemesi sonrası caddede zaman zaman kısmi yoğunluk yaşansa da herhangi bir trafik tıkanıklığı yaşanmadı. Araçların hatalı parklarından kaynaklanan yoğunluk polisin denetimleriyle büyük oranda çözüldü. Cadde üzerinde zaman zaman yaşanan yoğunluk ise yayalardan kaynaklandı. Yaya geçitlerini kullanmak yerine caddenin her bir yerinden karşıya geçmeye çalışan yayalar da trafiği aksattı.

POLİS YAYALARA YAYA GEÇİDİ DERSİ VERDİ

Cadde üzerinde konuşlanan trafik polisleri, yayaları da karşıya geçmek için yaya geçitlerini kullanmaları konusunda uyardı. Trafik kurallarına uyulması gerektiğini belirten polisler, yayaların karşıya geçerken polisin düdüğüne de uyması gerektiği belirtildi. Polis yayalara kuralları öğretti.

Editör: Pusula Gazetesi