Türkiye Taşkömürü Kurumu&[#]8217;nda uzun yıllar şoförlük yapan Şükrü Atalı, emekli olunca hayvanları beslemeye başladı. Her sabah balıkhaneye giderek ezik balıkları kovalara doldurarak martılara getiren Atalı, 7 gün 24 saat hayvanları besliyor.
Evini etrafındaki kedi ve köpekleri de beslediğini ifade eden Şükrü Atalı, kış mevsiminde de evinin yakınlarına yiyecek bıraktığını söyledi. Böylelikle evinin etrafındaki hayvanların da kış mevsiminde aç kalmaktan kurtulduğunu anlatan Atalı, avcılara da sitem ederek şöyle dedi:
&[#]8220;Ben her gün hayvanları besliyorum. Avcılar doğanın dengesini bozuyor. Av yapıp hayvanları öldüreceklerine bana gelsinler. Onlarla akşama kadar oturup sohbet edelim. Hayvanları öldürmesinler. Kış mevsiminde bile evimin yakınlarına yiyecek bırakıyorum. Ben &[#]8216;hayvanlar ölmesin&[#]8217; diye uğraşıyorum. Hayvanları koruyalım. Dereye bile kovalarla bu ezik balıkları atıyorum. Beni gören vatandaşlar da &[#]8216;çevre kirleniyor&[#]8217; diye tepki gösteriyor. Martılar ise attığım balıkları yiyor. Derede balık kalmıyor. Dere de kirlenmiyor.&[#]8221;
Defalarca Zonguldak Çevre Müdürlüğü&[#]8217;ne müracaatlarda bulunduğunu dile getiren Şükrü Atalı, yetkililerin ise müracaatlarına yanıt vermediğini öne sürdü. Gönüllü hayvan sever Şükrü Atalı, hayvanları korurken yetkililerin de kendisine yardım etmesini istedi.
Editör: Pusula Gazetesi