Sivil Savunma Haftası etkinlikleri çerçevesinde Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonunda panel düzenlenerek, İtfaiyecilik bölümü öğrencileri tarafından uygulamalı tatbikat gerçekleştirildi.
Konferansta açılış konuşması yapan Karabük Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr Sezai Yılmaz, artık herkesin istediği mesleği yapamayacağını söyledi. Yılmaz konuşmasında ayrıca, "İnsanlar kendilerini güvende olma duygularını ön plana çıkartmışlardır. İnsanlar yerleşim yerlerini seçerken güvenliklerini düşünerek yer seçmişlerdir. Doğal afetlerden korunmamın yolu yaşadıkları deneyimleri değerlendirerek ulaşmaktır. İnsanoğlu büyük kitle ölümleriyle tanışmış ki sivil savunma dediğimiz olgu örgütlü hale gelmeye başlamıştır. İnsanlar bilinçlendirilmeleri gerektiği ortaya çıkmıştır. Biz bu bölümü kurarken ülkemizin bu alanda yetişmiş deneyimli insan gücüne ihtiyacı olduğu nu düşünerek kurduk ve ülkemizde de altı üniversitesin de bu bölüm vardır. Eğitimde maliyeti çok yüksek bir bölüm ama biz öğrencilerimizin kapsamlı bir eğitim almalarını istiyor ve çalışmalarımızı da bu yönde sürdürüyoruz" dedi.
Ardından panelle ilgili olarak Karabük Belediyesi İtfaiye Müdürü Yaşar Rauf Üngören, katılımcılara ve öğrencilere yangınla ilgili sunum yaparken, Karabük İl Afet ve Acil Durum Müdürü Dr. Gazanfer Erbay ise doğal afetlerle ilgili sunum yaptı. Panelin ardından Karabük Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümü 2. sınıf öğrencileri tarafından binadan insan kurtarma, yangın ve kaza yapan bir araçtan yaralı kurtarma operasyonunu uygulamalı olarak tatbik etti. Öğrencilerin tatbikatını üniversiteli öğrencilerin yanı sıra üniversiteye gezmeye gelen Safranbolu Safran Ana Çiçeği Ana Okulu öğrencileri de heyecanla izlediler.
Editör: Pusula Gazetesi