Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Geriş köyünde 15 yıldır yatağa bağlı olan Emircan Saydam en büyük hayaline kavuşmak için destek bekliyor. Doğumdan sonra beyni oksijensiz kalınca ellerini ve ayaklarını kullanamayan Emircan yetkililerden yardım bekliyor.

Emircan tedavi için destek bekliyor

Anne Fatma Saydam, Emircan'ın tedavisi için yetkililerden yardım istedi. Maddi gücü olmadığı için İstanbul ve ya Ankara'ya oğlunu tedaviye götüremediğini anlatan anne Saydam, "Emircan doğduktan sonra oksijensiz kaldı. Bundan dolayı beyin fonksiyonları durdu ve hücre ölümü oluştu. Bu yüzden Emircan ellerini ve ayaklarını kullanamıyor. Doğduktan 8 ay sonra belli oldu. Hep ağlıyordu hiç durmuyordu. Doktorlara getirdik bulamadılar. 8 ay sonra ortaya çıktı. O günden bu yana rehabilitasyonlara gidiyoruz ama sonuç alamadık. Emircan haftada bir kere rehabilitasyona gidiyor ama ben zor getiriyorum. Çevreden yardım oluyor ama getirip götürmek gerçekten zor oluyor. Evde hizmet istedim ama olmadı. Ücrete tabi özel hizmet yapıyorlar ama onu karşılayacak maddi durumum yok. Emircan'ın büyük bir sorunu var. Skolyoz oluştu ve sürekli yatmaktan dolayı oturma özelliğini kaybetti. Ameliyat olması gerekiyor haber verecekler ama daha bir haber gelmedi. İstanbul ya da Ankara'ya getirmek istiyorum ama maddi gücüm yok getiremiyorum. Evde rehabilitasyon alması konusunda yetkililerden yardım istiyorum. Emircan yaklaşık 15 yıldır yatıyor gezdirebileceğimiz bir aracımız yok. Araç biraz pahalı olduğu için alma gücüm yok. Devletimizden, iş adamlarından ve yetkililerden bu konuda destek istiyorum. Ben oğlumu dışarı çıkartıp gezdirmek istiyorum ama gezdiremiyorum" dedi.
En büyük hayalinin akülü sandalye ile gezmek olduğunu ve yatmaktan bıktığını söyleyen 15 yaşındaki Emircan Saydam ise "Ben yetkililerden araba istiyorum. Vermezlerse ben nasıl dolaşacağım, nasıl sokaklarda nasıl gezeceğim. Ben burada yatmaktan bıktım. Çok gezmek istiyorum ama maalesef mümkün değil çünkü çok pahalı akülü sandalye olursa kendi başıma sürebilirim bunu herkese duysun istiyorum. Bana akülü sandalye alırlarsa çok mutlu olacağım ve en büyük halimi gerçekleştireceğim" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi