Bank Asya 1. Lig 24. haftasında sahasında konuk ettiği Konyaspor´u 4-1 mağlup ederek sahasındaki yenilmezlik serisini sürdüren Kardemir Karabükspor, en yakın takipçilerine 13 puan fark attı.
Karşılaşma sonrası basın açıklaması yapan Konyaspor Teknik Direktörü Fuat Yaman maçın kendileri için dramatik geçtiğini belirtti. Tecrübeli bir takım olmalarına rağmen kırılgan bir yapılarının olduğunu söyleyen Yaman, "Oynanan oyunla maçın sonu arasında bir ilişki yok. Yalnızca duran top kullanmakta ki fark vardı. Biz duran toptan bir gol atarken rakibimiz 3 gol attı. Karabükspor´u kutluyorum, galip gelmesini başarıyorlar ancak oynadığımız oyun gelecek adına beni umutlandırıyor. Tecrübeli bir takım
olmamıza rağmen kırılgan bir yapımız var. Bunu ortadan kaldırmamız lazım, gecikilmiş bir şey yok. Maçlar devam ediyor ve bu kırılgan yapımızı giderirsek hedefimize ulaşırız" dedi.
Kardemir Karabükspor´un savunmanın arkasına atılan toplarla rakiplerin korkulu rüyası olduğunu da belirten Fuat Yaman, "Bütün hafta buna çalıştık ancak biz de bu hataları yaptık" ifadelerini kullandı.
Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yücel İldiz ise, ilk yarının başında istedikleri oyunu sahada sergileyemediklerini ancak Konyaspor ile başa baş bir oyun sergilediklerini belirtti.
İldiz açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Devre arasında arkadaşlarımızla soyunma odasında konuştuk. Kaliteli bir takım olduğumuzu ve Konyaspor´u da yenebileceğimizi söyledim. Karşılaşmanın ikinci yarısı Karabükspor gibi oynadık ve amacımıza ulaştık. Muhteşem bir atmosferimiz var. Camia olarak kenetlenmiş durumdayız ve artık önümüzde yalnız 10 maçımız kaldı. Hedefimize adım adım ilerliyoruz"
Takım kaptanı Bülent Bal ise, "İlk yarı biraz zorlanmamıza rağmen ikinci yarı yediğimiz gol sonrası kendimize geldik. Beraberlik golünün ardından etkili ve tecrübeli oyunumuz ile stadı dolduran muhteşem taraftarımızın desteği sonrası galip gelmesini başardık. Bizim için çok önemli bir maçtı. Bunu aldık şimdi önümüzdeki diğer maçlara bakıyoruz" diye konuştu.
Diğer yandan maç sonrası Karabüklü futbolcular galibiyeti taraftarlar birlikte kutlayarak saha ortasında şampiyonluk şarkıları söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi