AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Züleyha Arıman, yoğun bir katılımla gerçekleşen kongreyle ilgili yaptığı değerlendirmede "Biz 9 üst kurul delegemizle birlikte tam kadro genel kurula katıldık. Genel Başkanımız Sayın Lütfiye Selva Çam, yönetiminin yüzde seksenini değiştirdi ve yeniledi. Sevda Tığ hanımefendi MKYK'daydı. Bu sefer o bayrağı Dilek Kaya arkadaşımıza teslim etti. Zonguldak'tan temsil eden bir arkadaşımızın orada olması bizim için çok mutlu etti. Dilek Karakuş Kaya, İl Yönetim Kurulu Üyemizdi. Milletvekili aday adaylığı için istifa etmişti. Şimdi bizleri Kadın Kolları Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda temsil edecek" dedi.

Dilek Karakuş Kaya kimdir?

Dilek Karakuş Kaya, 1970 yılında Zonguldak'ta doğdu. İlk ve orta ve lise eğitimini Zonguldak ta tamamladı. 1989 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesini bitiren Dilek Karakuş Kaya, 2007 yılına kadar Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda öğretmen ve okul müdürü olarak görev yaptı. 2004 yılında Anadolu Üniversitesi'nde lisansını tamamladı.

2007 yılında Milli Eğitim Bakanlığından istifa edip kendi şirketimi kurdu.

2007 -2012 yılları arsında özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarla ilgili eğitim kurumumda kurucu ve müdür olarak görev yaptı.

2012 yılından bu yana aile şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği ve genel müdür olarak görev yapıyor. Evli ve üç çocuk annesi olan Dilek Karakuş Kaya, 2008 yılından 2012 yılına kadar Ankara, 2012-2018 yılına kadar Zonguldak Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 24 Haziran 2018 erken genel seçimlerinde Zonguldak'tan milletvekili aday adayı oldu. 4 Ağustos 2018 tarihinde Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları kongresinde Merkez Karar Yönetim Kurumu üyeliğine seçildi.e

Editör: Pusula Gazetesi