Zonguldak´ta faaliyet gösteren Pusula Doğa ve Su Sporları Kulübü´nün üyeleri, maden şehitleri anısına Karabük´teki 2 bin metre yüksekliğindeki Keltepe´ye tırmanış için kentten ayrıldı.
Alınan bilgiye göre, kentte, taş kömürü üretiminin başladığı yıl kabul edilen 1848´den bugüne kadar maden ocaklarında meydana gelen kazalarda hayatını kaybeden 4 bini aşkın kişinin yanı sıra Bursa´nın Mustafakemalpaşa ilçesinde yaşamını yitiren 19 ve Balıkesir´in Dursunbey ilçesinde de 14 madencinin anısına bugün tırmanış gerçekleştirilecek.
Kafile başkanı Rahmi Üder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maden şehitlerini anmak ve onların unutulmamaları amacıyla Keltepe´ye tırmanış düzenlediklerini söyledi.
Amaçlarının, 1992´de Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında yaşanan grizu faciasında yaşamını yitiren 263 madenciyi anmak olduğunu anlatan Üder, şöyle dedi:
´´Ama diğer maden şehitlerimizi de Keltepe´de zirveye çıkarak saygı ile anacağız. Yaklaşık 100 kişinin katılımıyla bölgenin en büyük zirvesine zorlu tırmanış yapacağız. Etkinliğimizi gerçekleştirmemizde maddi ve manevi destek veren Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi ve Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanlığına teşekkür ederiz.´´
Editör: Pusula Gazetesi