Çaycuma´ya bağlı Taşçılı Köyü´nde yıkılmak üzere olan harabe evde yaşayan Beklen ailesine, köydeki hayırsever vatandaşlar tarafından ev yaptırılmış, fakat hiçbir eşyası olmadığı için aile yeni evlerine taşınamamıştı. Basın mensupları sayesinde Beklen Ailesi&[#]8217;nin dramını öğrenen Kimse Yok mu Derneği ve hayırsever vatandaşlar tarafından aileye eşya yardımı yapıldı.
Kadir Beklen, zihinsel engelli eşi Halise Beklen ve yine biri zihinsel engelli olan üç çocuğuyla yıkılmak üzere olan ahşap evde yaşam mücadelesi veriyordu. İşsiz olan ve bulabildiği günlük işlerde çalışan Kadir Beklen ve ailesine, kısa sürede köy halkı tarafından yeni bir ev yapıldı. Fakat hiçbir eşyası olmayan aileye Köy Muhtarı Sadullah Beklen´in gayretleri ile Türkiye´nin çeşitli bölgelerindeki hayırsever vatandaşlar ve Kimse Yok mu Derneği tarafından eşya yağdı.
Kimse Yok mu Derneği tarafından gönderilen her çeşit ev eşyası, köylülerin yardımı ile ailenin evine taşınırken, Köy Muhtarı Sadullah Beklen; " Anneleri zihinsel engeli olan bu ailemize akrabaları yardım ediyor. Ailenin büyük çocuğu ise zihinsel engelli. Baba Kadir Beklen, günlük bulduğu işlerde çalışıyor. Şimdiye kadar oturdukları ev her an çökebilecek durumdaydı. Basın mensuplarının sayesinde ailenin sesini duyarak yardımlarını esirgemeyen vatandaşlara, Kimse Yok mu Derneği´ne ve evin yapımında karşılık beklemeden çalışan köy halkıma teşekkür ediyorum. Aileyi sıcak bir yuvaya kavuşturduğum için mutlu ve huzurluyum. En azından ailenin barınma sorununu çözmüş olduk" diye konuştu.
Kimse Yok mu Derneği gönüllüsü Nevzat Ay ise, köyün muhtarı vasıtasıyla ailenin durumunu öğrendiklerini söyleyerek; " Derneğimizin merkezine ailenin mağduriyetini bildirdik. Derneğimiz her zaman olduğu gibi, yardımlarını esirgemeyerek aileye kendi araçları ile ev eşyaları gönderdiler. Birlik beraberlik içinde bu eşyalar komşular tardından eve taşındı" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi