ÖZEL İÇERİK

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, maden şehidi ailelerinin TTK'ya alınacak 1500 işçiden 250 kişilik kontenjan talep etmelerine çarpıcı yanıt verdi. Demirtaş, geçtiğimiz dönemde maden şehidi aileleri için Şerafettin Turpcu ile çok mücadele verdiklerini ancak Zonguldak'ta bunun sandığa yansımadığını belirtti.

AK Partili Plan Bütçe Komisyonu Başkanın ve Bakanın sözünü tutmadığını ifade eden Demirtaş "Ailelerin de gideceği yer AKP'li milletvekillerinin yanıdır. Sandıkta bunun hesabını sormaları lazımdı, sormadılar" diye tepki gösterdi.

"ZONGULDAK'TA MADEN ŞEHİTLERİNİN SANDIKTA HESAP SORDUĞU SÖYLENEMEZ"

Demirtaş, Pusula'nın sorusu üzerine şunları söyledi; "Onların gidecekleri adres AKP Milletvekilleri. Biz o konuda geçen sene gerekli mücadeleyi verdik. Şerafettin Turpcu ile komisyonlardayken meclise önergeler de verdik. Bize söz verilmişti. Tarih sınırlandırması olmaksızın madende yaşamını yitirenlerin ailelerinin mağduriyetlerini gidermek için bu haktan ayarlamaları noktasında bize söz de verilmişti. Ama sonra bir baktık ki Genel Kurul'da AKP Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Bakanın bize vermiş olduğu sözü tutmadı. Tarih sınırlandırmasını koydular. Biz bunu kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Burada madenci şehitleri arasında ayırım yapılmaması gerektiğin savunuyoruz. Ailelerin de gideceği yer AKP'li milletvekillerinin yanıdır. Sandıkta bunun hesabını sormaları lazımdı, sormadılar. Niye "Bu şekilde ayrımcılık yapılıyor" diye hesabını sormaları lazımdı. Zonguldak'ta maden şehitlerinin hakkını aradığı ya da sandıkta hesap sorduğu söylenemez."

Editör: Pusula Gazetesi