Bakanlar Kurulu tarafından Karabük Üniversitesi bünyesine Tıp Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu ile Yabancı Diller Yüksekokulu açılmasını onaylanmasının ardından 2010/103 sayılı kararname ile 27505 sayılı resmi gazetede yayınlandı.
Tüm bakanlar tarafından imzalandıktan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararname ile Tıp Fakültesinin yanında, Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Yabancı Diller Yüksekokulu kararları da kabine üyeleri tarafından imzalandıktan sonra resmi gazete yer aldı. Karabük Milletvekili ve Başbakan Danışmanı Mustafa Ünal kararı büyük bir sevinç ve memnuniyetle öğrendiklerini belirtirken, "Karabük´e hayırlı uğurlu olsun. Gerek sağlık gerekse eğitim açısından son derece önemli olan bu kararın çıkması bizleri de fazlasıyla mutlu etmiştir" dedi.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal ise, siyasilere teşekkür ederek, " Özlemle beklediğimiz Tıp Fakültesi, Spor Meslek Yüksek Okulu ve Yabancı Diller Yüksek Okulu Karabük halkına hayırlı olsun. Bizim için büyük bir ihtiyaçtı. Bu ihtiyacın giderilmesini vesile olan başta Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Bakanlar Kurulu üyelerine ile bölgemiz milletvekillerine teşekkür ediyoruz. En kısa sürede açılmasına kara verilen Tıp Fakültesi ve Yüksekokullarımız için binaların temelini atarak hızlı bir şekilde eğitime açmayı hedefliyoruz. Bunlarla ilgili olarak Üniversitemizin Mühendislik Fakültesi tarafından projeleri çizilerek hazır halde beklemektedir" diye kaydetti.
Editör: Pusula Gazetesi