ÖZEL HABER

Zonguldak Maden Şehidi Aileleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit, Genel Maden İşçileri Sendikası'nın (GMİS) Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) işçi alınacağını açıklamasının ardından maden şehidi çocuklarına verilen sözün tutulmasını talep etti.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, bin 500 işçinin Zonguldak, Bartın ve Karabük bölgelerinden olması gerektiğini ifade etti. Yiğit, Ankara'da kendilerine TTK'ya herhangi bir işçi alımı söz konusu olduğunda ilk olarak madende hayatını kaybedenlerin çocuklarına hak tanınması için söz verdiklerini belirtti.

"BAKANIMIZ BU KONUYA SICAK BAKTI VE İŞÇİ ALIMINDA BUNU DEĞERLENDİRECEKLERİNİ SÖYLEDİLER"

Yiğit, Pusula'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Dernek olarak yaptığımız çalışmalar neticesinde, Maden Şehidi Yakınlarının kamuda iş istihdamından yararlanması için yaptığımız girişimler neticesinde sadece çıkan yasa 10 Haziran 2003-13 Mayıs 2014 tarihleri arasında Maden Şehidi olanların yakınlarını kapsadı. Tabi ki yararlanan aileler adına mutlu olduk, ancak bizim dernek olarak çalışmalarımızda tarih sınırlandırılmasının kaldırılması ve tüm Maden Şehidi yakınlarının faydalanması yönünde idi ve bu şekilde gerekli makamlara bunu ilettik. Bunun akabinde önceki dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu' na da durumu ilettik. Kendilerinden Allah Razı olsun bizi iki defa Bakanlığa davet edip sorunlarımızı dinledi. Bakanlıktaki toplantıda önceki dönem Ak Parti Milletvekillerimiz Özcan Ulupınar, Faruk Çaturoğlu, Hüseyin Özbakır, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci , Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan ve Maden Şehidi aileleri vardı. Yapılan görüşmelerde Türkiye Taşkömürleri Kurumu'na işçi alımı gerçekleştiğinde çıkan yasanın kapsamı dışında kalan Maden Şehidi Ailelerinin burada değerlendirilmesi konusu geçti ve Sayın Bakanımız bu konuya sıcak baktı ve alım olduğunda bu konun değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Ben de Sayın Bakana kapsam dışında kalan Maden Şehidi Çocuklarının bir kısmının yaşının 37-40 olduğunu , bazılarının da kız çocuğu olduğunu ve fazla mağduriyetin onlarda olduğunu ilettim."

"MADEN ŞEHİT ÇOCUKLARINA 250 KİŞİLİK KONTENJAN AYRILMASINI TALEP ETTİK"

Milletvekillerine de çağrıda bulunan Başkan Yiğit, şunları söyledi; "TTK Kurumuna işçi alım şartlarının belli olduğunu da belirttim. Sayın Bakan tekrar zamanı geldiğinde konuşur çözeriz dediler. Bizlerde Maden Şehit Aileleri Derneği ve aileler olarak Sayın Bakanın yanında verilen sözlerin tutulmasını umutla bekliyoruz. Bilindiği gibi son seçim çalışmaları kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Zonguldak ziyaretlerinde TTK ya 1.500 işçi alımı müjdesi verdi. Bu İşçi alımı kapsamında Maden Şehit Çocuklarına 250 kişilik kontenjan ayrılmasını ve mağdur olan ailelerimizin sıkıntısının bu şekilde çözüleceğine inanıyoruz. Seçim döneminde Ak Parti Vekillerimiz Polat Türkmen ,Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar ' a ve ayrıca Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Saadet Oruç Hanıma da aynı konuyu ilettik ve kendileri bu konuyu önemsediğini bizzat Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ileterek sorunun çözüm noktasında çalışacaklarını bildirdiler. Bizler Zonguldak Maden Şehidi Aileleri olarak bir kez daha hayal kırıklığı yaşamak istemiyoruz. Bu sorunun çözüleceklerine inanıyor ve Maden Şehidi Aileleri adına şimdiden teşekkür ediyorum."

Editör: Pusula Gazetesi