TED Gaziantep Kolejinde düzenlenen törene Amerikan Elçiliği üst düzey yetkilisi Debro Lo, Daria Darnel Debrato, Amerikan Elçiliği Eğitim Ataşeliği Koordinatörü Aycan Yaman Eser ve Şahinbey İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Celal Kartal, TED Gaziantep Koleji Kurucu Temsilcisi Filiz Serin, Yönetim Kurulu Üyeleri Burhan Büyükkömürcü, Adnan Yorguner, TED Gaziantep Koleji Müdürü Hasan Büyükçerçi, Okul Aile Birliği Başkanı Murat Yıldız, birlik üyeleri, öğrenci velileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
TED Gaziantep Koleji Okul Müdürü Hasan Büyükçerçi yaptığı açılış konuşmasında, "Türk Eğitim Derneği´nin sosyal sorumluluk anlayışının güzel bir örneği daha kentimizde TED Gaziantep Kolejinde uygulanacak. Access projesi ülkemizde dil eğitimine katkıda bulunmak amacıyla kendi imkanıyla İngilizce eğitimi alamayan öğrencilere yönelik hazırlanmış bir burs programıdır. TED Antalya, TED Bursa, TED Polatlı, TED Ereğli, TED Gaziantep, TED Kayseri, TED Karadeniz Ereğli, TED Samsun ve TED Zonguldak kolejinde
uygulanmaktadır. Bu okuldaki İngilizce öğretmenleri tarafından haftada 6 saat, toplam 360 saat verilecek olan bu eğitim, Şubat 2010 - Haziran 2011 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Bu burstan devlet okullarında okuyan 216 dokuzuncu sınıf öğrencisi yararlanacaktır. Öğrencilerin ulaşım, kitap ve öğrenim ücretleri TED Tarafından karşılanmaktadır" dedi.
Access projesinin ilk olarak 2004 yılında uygulamaya geçtiğini ve 55 ülkede yürütüldüğünü belirten Büyükçerçi, "14-18 yaş arası öğrencilerin İngilizce öğrenmelerini ve sosyalleşmelerini hedeflemektedir. 44 bin öğrenci dünya çapında bir projeden yararlanmaktadır. Program sonrasında öğrencilere başarı sertifikası verilecek, yaz tatilinde öğretmenleriyle birlikte yaz kampına alınacaklardır. Öğrencilerin yazma ve konuşma becerilerini yetiştirme hedeflenmektedir" diye konuştu.
Amerikan Elçiliği üst düzey yetkilisi Debro Lo yaptığı konuşmasında, Türk Eğitim Derneği Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu´na, İngilizce Koordinatörü Ayşe Köşker´e ve TED Gaziantep Koleji Müdürü Hasan Büyükçerçi´ye ve diğer ilgililere teşekkür etti. Debro Lo, Avrupa Birliği üyelerinin, internetin resmi dilinin İngilizce olduğuna dikkat çektikten sonra Access projesine katılan öğrencilerin çok şanslı olduğunu belirtti. Debro Lo, ileriki günlerde Adana´daki Amerikan Elçiliğine Apollo 11 astronotlarından Neil
Armstrong´ un katılacağı bir programa TED Gaziantep Kolejini ve Access öğrencilerini davet etti.
Editör: Pusula Gazetesi