Mustafa Kemal Atatürk 'e hakaret eden ve adının Safiye İnci olduğu öne sürülen kadının videosu sosyal medyada tepkilere neden oldu. İnci, ziyaret için gittiği Anıtkabir 'de video çekti. Videoda Atatürk 'e hakaret eden İnci, "Geldiğim için çok utanıyorum, keşke gelmeseydim. Çok ısrar ettikleri için geldim. Atatürk'ü zerre kadar sevmiyorum. Türkiye'yi de Atatürk kurtarmadı" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Görüntülerin sosyal medyada yayınlaması üzeri İnci büyük tepki gördü. [#]SafiyeinciTutuklansın etiketinde toplanan tepkilerin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geti. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, " Anıtkabir 'de Mustafa Kemal Atatürk 'e hakaret ettiği video görüntüsü sosyal medya'da yer alan şahıs ile ilgili olarakAnkara C.Başsavcılığı Basın suçları soruşturma bürosu tarafından soruşturma başlatılmıştır. Şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

ÖZÜR DİLEDİ

Tepkiler üzerine İnci paylaştığı bir başka videoda bu kez yüzünü kapatarak, "Ben dini ve siyasi görüşümü Atatürkçü bir arkadaşım ile paylaştım ve bana saygı duymadı. Tartıştık, sinirlendim. Bende Atatürk 'e saygı duymasam zaten Anıtkabir 'e gitmem. Ama sırf ona çok sinirlendiğim için, benim düşünceme saygı duymadığı için kötü kelimeler kullandığı için ben de ona kullandım. Bu videoyu çekip sadece ona attım. O da sosyal medya hesabından paylaşmış ve bu gittikçe yayıldı. Ben de açıkçası şu anda ne yapacağım bilmiyorum. Söylediğim kelimelerden dolayı herkesten çok özür diliyorum. Ama dediğim gibi, ben saygı duymazsam Anıtkabir 'e gitmezdim. Anıtkabir 'e gittim ama söylediğim kelimeler sinirle olan bir şeydi. Çünkü o da benim görüşüme saygı duymamıştı. O yüzden söyledim. Ailemden, arkadaşlarımdan, yakın çevremden çok büyük tepki aldım. Ama çok özür diliyorum" diye konuştu.

GÖZALTINA ALINDI

Hakkında soruşturma başlatılan Safiye İnci, Ankara Yenimahalle'deki ikametgahında göaltına alındı. İnce ifadesi alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuyla iligli yapılan açıklama şöyle:

" Anıtkabir 'de Mustafa Kemal Atatürk 'e hakaret ettiğine dair video görüntüsü sosyal medyada yer alan şüpheli şahıs yürütülen tahkikata müteakip Ankara Demetevler'de yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheli şahıs emniyet müdürlüğünde alınacak ifadesinin akabinde adliyeye sevk edilecektir."

Editör: Pusula Gazetesi