Bartın Valiliği tarafından İçişleri Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Dairesi Başkanlığı&8217;nın genelgesi ile oluşturulan Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu ilk toplantısını Vali İsa Küçük başkanlığında yaptı. İl Özel İdaresi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda ayrıca, Vali Yardımcısı Türker Öksüz, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin, Amasra Kaymakamı Mehmet Yıldız, Kurucaşile Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, Daire Müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri de hazır bulundu.


Abussuutoğlu bilgi verdi


Türkiye´nin Avrupa Birliğine katılım sürecinde gerçekleştirilen yasal ve idari reformların tam olarak hayata geçirilmesi, takibinin sağlanması, kamuoyu nezdinde Avrupa Birliğine üyelik sürecinin daha sağlıklı anlaşılabilmesi, Avrupa Birliği mali kaynaklarının kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, özel kuruluşlar ve kişiler tarafından daha verimli kullanılması için oluşturulan Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu´nun ilk oturumunda İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü Uzmanı Güngör Abussuutoğlu tarafından Avrupa Birliği organları, kuruluşu ve temelleri, genişleme süreci, aday ülkeler, Kopenhag kriterleri, birliğin ortak politikaları, Türkiye-AB ilişkileri, AB müktesebatı ve Türkiye-AB mali işbirliği konularında bilgiler verildi.


Hibe programlarından yararlanalım


Abussuutoğlu&8217;nun ardından söz alan Bartın Valiliği AB Projeleri Danışma Masası Sorumlusu Cevdet Duran da Bartın&8217;da bugüne kadar yürütülen AB projeleri hakkında katılımcılara bilgiler aktardı. Genel değerlendirmelerin ardından konuşan Vali İsa Küçük, Avrupa Birliğinin sosyo-kültürel alanlardaki gelişimine de önemli etkisinin olacağını kaydederek, hibe programlarından TR 81´in içinde bulunan ilimizin daha çok istifade etmesinin gerektiğini belirtti. Vali İsa Küçük ayrıca, Kaymakamlıklar, Belediyeler, kamu kurum ve kuruluşlarımız ile sivil toplum örgütlerimizden gerekli alanlarda AB projesi üretmelerini istedi. İl olarak proje üretmede yetersiz kalındığını ifade eden Vali İsa Küçük daha sonra katılımcılardan, AB hibe projelerine yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler alarak, görüş ve önerilerini dinledi.

Editör: Pusula Gazetesi