Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Cumhuriyet Halk Partisinden 24 Haziran seçimlerinde Milletvekili aday adayı olan Sinan Durdu'nun, partisinin son dönemlerde girdiği seçimlerden başarısız çıkması ve partide yenilenme ve değişimin olmamasından dolayı tepkisini dile getirmek için istifa ettiği öğrenildi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden bu güne kadar Milletvekili aday adaylığı, İl Genel meclis üyeliği aday adaylığı, belediye meclis üyeliği adaylıklarında her zaman ön plana çıkan Kasap Sinan Durdu'nun, partisinden istifa ettiği öğrenildi. Son seçimlerde partisi Cumhuriyet Halk Partisi'nden Milletvekilliği için aday adaylığını açıklayan Sinan Durdu'nun Genel Merkeze giderek istifasını bizzat teslim ettiği öğrenildi.

GENEL BAŞKAN KILIÇDAROĞLU VE MİLLETVEKİLİ DEMİRTAŞ'A TEPKİ

Cumhuriyet halk partisinden istifası ile ilgili yakın çevresine konuşan Sinan Durdu'nun istifa sebebi olarak 9 seçimdir mağlubiyet alan Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmemesinden ve Milletvekili Ünal Demirtaş'ın 24 Haziran seçimlerinde çalışamamasının, partililere karşı tutumunun da etkili olduğunu söylediği iddia edildi.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ NÖBETİNE KATILDI...

Sinan Durdu, istifasının ardından ilçede düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katıldı. Etkinliklere katılan Ak Parti Milletvekilleri Polar Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar ile samimi sohbet eden Durdu'nun bazı kesimlerce Ak Parti'ye geçebileceği yönde duyumlar olduğunu iddia edildi.

İSTİFASI SORULDU

Diğer yandan basın mensuplarının istifası ile ilgili olarak soruya Durdu, ilerleyen günlerde gerekli açıklamayı yapacağını ifade etti.

Editör: Pusula Gazetesi