Almanya Zonguldaklılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş ve Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Karail, İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi´yi ziyaret ettiler. Dernek Başkanı Erol Yukarıbaş, Meclis Başkanı İsmail Terzi´yi ve meclis üyeleri 3 Nisan tarinde Almanya´da düzenlenecek Almanya Zonguldaklılar Kültür ve Dayanışma gecesine davet etti. Yukarıbaş; &[#]8220;İl Genel Meclisi Zonguldak´ın sorunlarını çözüm amaçıyla temsil eden bir kurum. Başkanımızı 3 Nisan´da Almanya´da düzenleyeceğimiz Almanya-Zonguldaklılar Kültür ve Dayanışma gecemize davet ediyorum&[#]8221; dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi; geceye katılmaya özen göstereceğini belirterek, Yukarıbaş ve yönetimine teşekkür etti.

´Zonguldaklılar, Almanya ile Türkiye arasında köprü´
Almanya Zonguldaklılar Derneği´nin, Almanya ile Türkiye arasında köprü vazifesi gösterdiğini belirten İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi; &[#]8220;Biz yıllardır Almanya´yı orada yaşayan vatandaşlarımızın anlatımlarıyla tanımaya çalıştık. Ama Almanya´nın kültürünü gidip yerinde görmek daha bir başka oluyor. Bir çok Zonguldaklı, Almanya Zonguldaklılar Derneği´nin çalışmaları sayesinde bir takım çalışmaları yerinde gördü. Eskiden Almanya´ya gidenler o zamanlarda Türkiye´ye özel arabalarla geliyordu. Tabi Türkiye´nin gözünde de Almanya ekonomik anlamda çok büyüktü. İlk yıllarda belki Almanya´nın ekonomisi zengindi ama şimdi dünyayı saran ekonomik krizden oda nasibini aldı. Ama bizi sevindiren taraf, eskiden o şartlarda Almanya´ya gidip madenlerde çalışan arkadaşlarımız, şimdi Almanya´da işadamı olmuşlar. Buda bizi çok sevindiriyor. Özellikle Almanya´da bu şartta çalışan bir çok Zonguldaklı şimdi Almanya´da işadamı olarak Zonguldak´ı ve Türkiye´yi temsil ediyor. Arkadaşlarımız bu birlik ve beraberliği yaşatmak için Almanya´da, Almanya Zonguldaklılar Derneği´ni kurmuşlar. Dernek 2006´da kuruldu. Şimdi daha gelişmiş bir şekilde hizmet ediyor. Bu tür dernekler Almanya´da çok önemli. Arkadaşlarımız orda Zonguldak´ı temsil ediyor. Bizde Zonguldak geneline hizmet eden bir kurum olarak inşallah o gecede bulunacağız&[#]8221; dedi.

´Almanya, havaalanı için elini taşın altına koyanlardan biri´
Almanya Zonguldaklılar Derneği´nin Çaycuma Saltukova Havaalanının açılmasında çok büyük katkıları olduğunu belirten Terzi; &[#]8220;Çaycuma Saltukova Havaalanımızın açılmasında Zonguldak´a en fazla desteği veren Almanya Zonguldaklılar Derneği´nde görevli arkadaşlarımızdı. Başta İl Özel İdare olmak üzeri Almanya Zonguldaklılar Derneği elini taşın altına koyanlardan biri. Havaalanımızın açılmasına bir çok yerden katkı sağlandı. Ufak tefek noksanlıklar olsada havaalanında iyi bir yere gelindi. İnşallah ileriki dönemde havaalanı bu sıkıntılarını giderecektir. İleri ki günlerde sorunların üzerine hep birlikte gittiğimizde, hayırlı günlere ulaşacağımızı düşünüyorum. Almanya Zonguldaklılar Derneğimiz Zonguldak´la Almanya arasında çok önemli bir misyonu yüklendi ve Almanya ile Türkiye arasında da köprü vazifesini üstlenmiştir&[#]8221; şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi