CHP Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, 24 Haziran seçimlerine Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in bir etkisi olmadığını belirterek "CHP'li Zonguldak Belediye Başkanı tarafsız kalarak sadece belediyecilik hizmetlerini yürütmeye çalıştı. Merkez İlçede seçmenler üzerinde Sayın Muharrem Akdemir'in olumsuz etkisinin olmadığını herkes ile paylaşmak isterim" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, 24 Haziran seçim çalışmalarına belediye başkanlarının artısını etkisini değerlendirdi.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in seçime olumsuz etkisi olmadığını belirten Zaman "Akdemir tarafsız kaldı, belediyecilik hizmetlerini yürüttü. Akdemir'in olumsuz etkisinin olduğunu düşünmüyorum" dedi.

"ERKEN SEÇİM TAKVİMİ AÇIKLANDIĞINDA SEÇMENLERİN YAKLAŞIK YÜZDE 85'İ TARAFINI BELİRLEMİŞTİ"

Zaman, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; "Başta kendi ilimizden CHP açısından durumu değerlendirirsek gözde olan, çalışkanlığı başarıları il sınırlarını aşmış Belediye Başkanlarının kendi bölgelerinde dahi seçimlere önemli etkilerinin olmadığı çıkan sonuçlardan bellidir. Erken seçim takvimi açıklandığının ertesi günü tüm seçmenlerin yaklaşık yüzde 85'i tarafını belirlemişti. O tarihten itibaren tüm siyasi partilerin meydan mitingleri veya diğer her türlü çalışmaların bahsedilen seçmenler üzerinde etkisi olmadığı inancındayım. Ancak yüzde 15'lik kararsızlara etki edebileceği kanısındayım. Görülen bu gerçek ışığında ilimizde ve ilçelerimizde, hatta beldelerimizde bazı belediye başkanları siyasi görüşünü ortaya çıkartarak çalışmışlardır. Bu her siyasi parti için geçerlidir. Ancak bunların dışında kalan birçok belediye başkanı özellikle şu tavrı göstererek; "Ben herkesin belediye başkanıyım" tarafsız durma olgunluğunu göstermişlerdir."

"CHP'Lİ ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKANI DA TARAFSIZ KALDI"

"Özellikle Belediye Başkanlarının etkilerinin 24 Haziran seçimlerinde olmadığı düşüncesindeyim. Başta kendi ilimizden CHP açısından durumu değerlendirirsek gözde olan, çalışkanlığı başarıları il sınırlarını aşmış Belediye Başkanlarının kendi bölgelerinde dahi seçimlere önemli etkilerinin olmadığı çıkan sonuçlardan bellidir. Keza; Türkiye genelinde isimleri öne çıkan İzmir, Eskişehir, Mersin, Çanakkale, Edirne gibi CHP'li belediyelerin olduğu bölgelerde sonuçlar düşüncelerimi kanıtlamaktadır. Bu anlamda CHP'li Zonguldak Belediye Başkanı da tarafsız kalarak sadece belediyecilik hizmetlerini yürütmeye çalıştığı için Merkez İlçede seçmenler üzerinde Sayın Muharrem Akdemir'in olumsuz etkisinin olmadığını herkes ile paylaşmak isterim. Seçim sonuçlarının tekrar ülkemize hayırlar getirmesi dileklerimle bu yaşanacak bir süreçtir diyorum."

Editör: Pusula Gazetesi