Sanatçı Haluk Levent, Barış Akarsu konseri için geldiği Bartın'ın Amasra ilçesinde Hattat Holding'e ait HEMA'ya bağlı DENFA taşeron şirketinde işten çıkartılan ve eylem yapan işçileri ziyaret etti.

Eyleme devam eden işçilerin twit atmasının ardından verdiği sözü tutan Sanatçı Haluk Levent, Tarlaağzı'nda işçileri ziyaret ederek onlara moral verdi.

Haluk Levent yaptığı açıklamada, "Bartın Hema'ya bağlı Denfa taşeron firmasında çalışan madencilerin bana attığı twit sonrası yanlarına geldim. İşten çıkartılmışlar ve sadece anayasal haklarının peşindeler. Hiçbiri terörist değil. Hepsi yörenin köylerinden. Türkülerimizle destek olmaya çalıştık. Bu işçi kardeşlerimiz bizim canımız. Ev geçindiriyorlar. Bence Genel Maden-İş sendikası başkanı Ahmet Demirci ve ekibi bu işi çözer ve Denfa işçileri rahata kavuşur" dedi.

İşçiler adına konuşan madenci, "Yılbaşından bu yana, eylem sonrası seçimlerden önce 2 aylık maaşlar yattı. Mayıs ve Haziran aylarında yine maaşlar ödenmedi. Yapmış olduğumuz eylem nedeniyle 18 günlük sigorta primleri yatırılmadı. İşten çıkartıldık ve gerekçe olarak haksız eylem yapmışız. Ne işsizlik maaşı, ne tazminatlarımızı alamadık ve mağdur olduk" dedi.

Twitter'dan yazdınız ve destek için buradayım diyen Haluk Levent, "Burada anayasal bir hak var ve kanunsuz bir olay yok. Yanınızda olduğumu göstermek için buradayım. İşveren duyarlı davranır ve bu iş çözülür. İşverenle de görüşeceğim. Sizlerden böyle bir talep geldiği için geldim" dedi.

Daha sonra gitarını alan Haluk Levent, "Virane aşık gibi" türküsünü seslendirerek işçilere moral verdi. İşçiler Haluk Levent'e eşlim ettiler.

Editör: Pusula Gazetesi