Karabük´ün Eflani ilçesi ile Safranbolu ilçesine bağlı Ovacuma beldesinde dün gece meydana gelen selin ardından bugün sular çekilmeye başladı. Aşırı yağışlar ve karların erimesi sonucu Ovacuma beldesinde 3 köprü yıkıldı.
Ovacuma Belediye Başkanı Recep Coşkun ve Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun zarar gören yerlerde incelemelerde bulundu.
Yıkılan köprülerin Belediye ve Özel İdare ekiplerince en kısa sürede yapılacağını söyleyen Ovacuma Belediye Başkanı Recep Coşkun, "Aşırı yağış nedeniyle Eflani ilçesinde dere bir anda taşmaya başladı. Bunun üzerine ekipleri kritik bölgelere yerleştirerek olası bir tıkanmalara karşı kepçelerle çalışma yaptık. Selin etkisi ile köklerinden kopan bazı ağaçlar ekiplerimiz tarafından tıkanma yapmaması için kepçelerle yoldan alındı. Eğer gerekli önlemi almamış olsaydık daha büyük felaketle karşı karşıya
kalabilirdik" dedi.
Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun ise, suların çekilmeye başladığını belirterek, "Beklenmeyen bir yağmur sonucu sel oluştu. Sel sonucu belediyemize ait bir köprü ve bize ait iki köprü yıkıldı. Yıkılan köprülerin menfezlerin tıkanma yapmaması ve baraj oluşturmaması için ekiplerimiz çalışma yaptı. İş makinelerimiz tarafından bugün bunları hemen yapacağız. Çünkü önümüzde yeni yağışların devam edeceği uyarı olduğunda kısa sürede önlemlerimizi alacağız" diye konuştu.
Mehmet Uzun ayrıca, zarar tespit çalışmaları için Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin Eflani ilçesinde çalışma yaptığını ardından Ovacuma beldesinde çalışma yaparak bunları rapor haline dönüştürüp Acil Afet Genel Müdürlüğü´ne sunacaklarını bildirdi.
Editör: Pusula Gazetesi