Karabük´te etkili olan şiddetli yağışlar Eflani ilçesi ve Safranbolu´ya bağlı Ovacuma Beldesinde sele neden oldu.
Sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağmur ve eriyen kar Eflani ilçesi ile Ovacuma Beldesinde derelerin taşmasına neden oldu. Ovacuma beldesinde sel nedeni ile Ovaköseler mahallesinin ulaşımı sağlan köprü yıkılırken, Eflani ilçesinde ise Tabaklar mahallesinde bir çok ev ve ahır ile ilçenin içme suyu tesisini su bastı. Baskınlar nedeniyle Eflani ilçesine giden Karabük Valisi Nurullah Çakır. incelemelerde bulunarak, vatandaşlara uyarıda bulundu.
İlk olarak Eflani Kentsel İyileştirme Şantiyesinin yanından geçen paşa deresinin bulunduğu alanda inceleme yapan Vali Çakır, Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun ve Kentsel İyileştirme Müdürü İsmail Oğuz´dan bilgi aldı. Şantiye bölgesinde incelemelerde bulunan Vali Çakır, Özel İdare Genel Sekreteri ve Kentsel İyileştirme Müdürüne dere yatağından mühendislik hatası ve taş ocağında hata olup olmadığı konusunda teknik inceleme yapılması emrini vererek, " Derenin dolmasına neden olan teknik bir hata varsa
tespit edilip tutanak tutulsun. Devlet gibi düp düzgün çalışacağız. Sizin elemanların buraya mıcır dökmesi, boruları buraya koymaktan varsa suçu cezasını vereceğim. Herkes buraya eğlenceye gelmesin, iş yapmaya gelsin" dedi.
Yağışlar devam edeceğinden vatandaşların dikkatli olmasını isteyen Vali Nurullah Çakır, "Kış ayı olmasına rağmen sağanak yağış alıyoruz. Önmlemlerimiz sağlam almamız lazım. Devlet olarak bizim alacağımız tedbirler var, vatandaşlarımızın kendilerinin alacağı tedbirler var. Sağanak yağışı nedeniyle aniden derelerin taşmalarına neden oldu. Ovacuma beldesinde bir mahallemizin bağlantısını sağlayan köprü göçtü. Eflani ilçemizde ise, bazı evleri su bastı. Belediyenin içme suyu tesisi sular altında kaldı.
Yağışlar devam edecek. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını istiyorum" diye konuştu. Vali Çakır daha sonra Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul ve beraberindekilerle birlikte içme suyu tesisinde incelemelerde bulunduktan sonra Karabük´e döndü.
Sağanak yağış sonrası akşam üstü derelerin taşmaya başladığını ifade eden Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, "Tabaklar Mahallesi´nde çok sayıda evleri su bastı.Arıtma tesisimiz su altında kaldı. İlçeye şu an su veremiyoruz. Makine ve su pompaları su altında kaldı. Arkadaşlarımız ilçeye su vermek için makineleri sökerek çalışmalara başladı.Bizi sevindiren tek şey can kaybı yok. Maddi hasarla ucuz atlatmayı hedefliyoruz. Allah daha beterinden korusun" dedi. Eflani ilçesinde sabah saatlerinden
itibaren etkili olan yağmur yerini şiddetli kar yağışına bıraktı.
Editör: Pusula Gazetesi