İl Özel İdaresi Personel Şirketi Yönetim Kurulu, İl Özel İdaresi Personel Şirketi'ne 30 kişilik personel alımının noter huzurunda çekilişle gerçekleştirileceğini açıkladı.

Noter huzurunda yapılacak çekiliş, 2 Temmuz 2018 Pazartesi günü saat 15.00'de Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek. 30 işçinin Özel İdare genel Sekreteri Recep Demirtaş ve bazı müdürlerin akrabaları ve yakınları olması kamuoyunda büyük tepkiler toplamış, spekülasyonlara neden olmuştu.

"KOMİSYON MARİFETİYLE AYKIRI DURUMLARININ TESPİT EDİLMELERİ HALİNDE GÖREVE BAŞLATILMAYACAK"

İl Özel İdaresi Personel Şirketi Yönetim Kurulu'nun yaptığı açıklama şöyle;

İl Özel İdaresi Personel Şirketi'ne alınacak olan 30 kişilik personel için 2 Temmuz 2018 Pazartesi günü saat 15.00'de noter huzurunda Valilik Toplantı Salonu'nda kura çekilişi yapılacaktır. Yapılacak olan kurada temizlik işçisi için müracaat eden 178 kişiden 20 asil-20 yedek, şoförlük için müracaat eden 60 kişiden 4 asil-4 yedek, atölye ustalığı için müracaat eden 5 kişiden 2 asil-2 yedek, jeoloji mühendisliği için müracaat eden 5 kişiden 1 asil-1 yedek, inşaat mühendisliği için müracaat eden 4 kişiden 1 asil-1 yedek, aşçı için müracaat eden 3 kişiden 1 asil-1 yedek, olmak üzere toplam 255 kişi arasında kura çekilişi yapılacaktır. Yapılan kura çekimi sonucunda; kanunun genel hükümleri uyarınca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmaları mümkün olmayanlar, iş başvurusu esnasında belge ve bilgilerinde yanlış beyanlarda bulunmuş olanlar, eşlerden birinin kamu kurum ve kuruluşlarında halen çalışıyor veya emekli işçi yada memur vb. oldukları tespit edilenler, belgelerini ibraz etmiş olmalarına rağmen çalışmalarına engel bir hali olanlar, kura çekilişinde hak kazanmış (işe başlamış) olsalar dahi şirket yönetim kurulu tarafından oluşturulan komisyon marifetiyle aykırı durumlarının tespit edilmeleri halinde göreve başlatılmayacak, başlamış olanların ise iş akitleri fesih edilecektir.

Editör: Pusula Gazetesi