Gençlik Spor Bakanlığı bünyesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri tarafından organize edilen ve 81 ilde düzenlenen Yaz Spor Okulları açılış programı düzenlendi.

Öte yandan 28 Haziran Perşembe günü Site Kapalı Spor Salonunda başlayan ve Türkiye Güreş Federasyonu Faaliyet programı kapsamında gerçekleştirilen Greko Romen Türkiye Şampiyonası Minikler Grup şampiyonası müsabakalarının da açılış töreni aynı anda yapıldı. Greko Romen Türkiye Şampiyonası Minikler Grup şampiyonası 35 ilden yaklaşık 700 dolayında güreşçi katıldı.

Açılış törenine, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel, Gençlik Merkezi Müdürü Vekili Barış Özdemir, Spor Şube Müdürü İbrahim Açıkgöz, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir, Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, Zonguldak Güreş İl Temsilcisi Varol Demirköse, aileler ve sporcular katıldı.

Açılış törenini saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hakan Yüksel'in açılış konuşmasının ardından judo, taekwondo, jimnastik ve çeşitli gösteriler sunuldu. Programda son olarak halk oyunu gösterileri gerçekleştirildi.

39 BRANŞTAN 23'ÜNE MÜRACAAT VAR

2 ay boyunca Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri tarafından gerçekleştirilecek olan yaz spor okulları yaklaşık 39 branşa hazır hale getirildi. Ancak toplamda 23 branş için başvuru yapıldığı öğrenildi.

FUTBOL VE BASKETBOL AĞIRLIKTA

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde başlatılan yaz spor okullarında daha çok futbol ve basketbola müracaat olurken rağbet gören diğer branşlar ise başlıca şöyle: Judo, Taekwondo, Karate, Jimnastik, Boks, Okçuluk, Tenis, Hokey, Futbol, Eskrim, Masa Tenisi, Atletizm, Voleybol, Hentbol, Basketbol, Badminton.

YÜKSEL: "HEDEFİMİZ ÜST DÜZEY SPORCU YETİŞTİRMEK"

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel, '' Yaz spor okullarımızı açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sene geçen seneden fazla katılım bekliyoruz. Amacımız çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutarak spora yönlendirmek. İnşallah bu yaz spor yapmayan çocuğumuz kalmayacak. Ayrıca yaz spor okullarında yetenekli sporcular keşfedilerek lisans çıkartılacak. Amacımız Avrupa ve Dünya olimpiyatları düzeyinde sporcu yetiştirmek. Yaz spor okullarımız yaz boyunca ücretsiz şekilde hizmet verecek. Tüm sporcularımıza spor yaşamlarına başarı temennisinde bulunuyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi