HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Sendikası, 24 Haziran Genel Seçimleri'nin ardından AK Parti'ye oy verdikleri gerekçesiyle öldürülen doktor ve bakkalın PKK'lı hainlerce katledilmesini kınadı. HAK-İş İl Başkanı Güven Kaya tarafınan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; "PKK Terör Örgütü tarafından, Doğubeyazıt'ta Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesi'nde görev yapan temizlik personeli Feyzi Ertik'in 24 Haziran seçimlerinde AK Parti'ye destek verdiği iddiasıyla asılarak, AK Parti müşahidi Bakkal Mevlüt Bengi'nin ise elektrik direğine bağlanak hunharca öldürülmesini nefret ve şiddetle kınıyor, bu vahşi katliamları demokrasimize, devletimizin bekasına, milletimizin geleceğine ve ülkemizin bütünlüğüne yönelik saldırılar olarak değerlendiriyoruz. Bölücü terör örgütü, Doğubeyazıt'ta iki emekçi vatandaşımızı siyasal tercihinden dolayı vahşice katlederek şehit etmiştir.

İki gün peş peşe gerçekleştirilen bu insanlık dışı katliam yüreklerimizi dağlamıştır.

İki emekçi kardeşimiz hunharca katledilerek, milletimizin 24 Haziran'da sandıktan çıkan umuduna kurşun sıkılmıştır.

Amaç; toplumsal bütünlüğümüzü, birliğimizi, dayanışmamızı tahrip etmektir.

Terörizmin oluşturmak istediği kaos ve umutsuzluk duygusuna asla izin vermeyeceğiz. Terörün sinsi planları toplumsal bütünlüğümüzü tahrip edemeyecektir. Terör ve onun ulusal ve uluslararası uzantıları ve maşaları emellerini bu tür katliamlarla gerçekleştiremeyeceklerini bilmelidirler.

Terörün tek bir yüzü vardır: o da kan ve cinayettir.

Terörle arasına mesafe koyamayanlar, onlara doğrudan yahut dolaylı destek verenler de bu yüzü artık görmeli, tanımalı ve gerekli tepkileri vermelidir.

Milletimizin sabrını zorlayan bu insanlık dışı infazları yapanları, arkasındaki kirli ve aşağılık güçleri bir kez daha nefretle lanetliyoruz.

Vahşice, haince, kalleşçe katledilen temizlik personeli Feyzi Ertik ile bakkal Mevlüt Bengi kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi