Belediye Başkanı Cemal Akın, evlerde üretilen el işlerinin aile ekonomisine katkı sağlaması amacıyla çalışmalar yapıldığını belirterek, belediye olarak bu çalışmalara ellerinden gelen desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi. Bartın Telkırma Derneği&8217;nin belediyeyi ziyaretinde konuşan Başkan Akın, Bartın&8217;ın doğal güzelliklerinin yanı sıra zengin el sanatlarına da sahip olduğunu ifade etti.

Ekmek parasına dönüşecek


Başkan Akın, &8220;Turistleri Bartın&8217;da üç gün tutacak düzenlemeler yapmalıyız, bu güzelliklerimizi mutlaka anlatmalıyız. Yöresel el sanatlarımızın değer kazanması için çalışma başlattık. Evde çocuklara bakılırken emek verilip göz nuru akıtılarak işlenen el işlerinin paraya dönüştürülmesini istiyoruz&8221; dedi.


Dernek Başkanı teşekkür etti


Telkırma Derneği Başkanı Sönmez Tığ da konuşmasında belediyenin bu yönde yapacağı tüm çalışmalarda yer almak istediklerini söyledi. Sönmez Tığ, Başkan Akın&8217;a el sanatlarına ve kendilerine gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti. Telkırma Derneği&8217;nin belediyeyi ziyaretinde dernek üyeleri Meryem Güneş, Berrin Küçüktabak, Günnur Boztepe ve Fatmanur Yetimoğlu da yer aldı.

Editör: Pusula Gazetesi