AK Parti Ankara Milletvekili Nazmi Haluk Özdalga, "Çağdaş demokrasi ve güçlü ekonomiyi Türkiye´de kurmakta kararlıyız" dedi.
Özdalga, Karabük Yenişehir Sinema Salonu´nda düzenlenen "Türkiye Buluşmaları" konferansında AK Parti Karabük İl Teşkilatı üyelerine demokratik açılım çalışmalarını anlattı. Konferansa AK Parti Milletvekili Mustafa Ünal, AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, İl Genel Meclis Başkanı Hüsnü Özcan ve çok sayıda partili katıldı. AK Parti Genel Merkezi´nin Türkiye genelinde demokratik açılımı anlatmak için bir ekip oluşturduğuna değinen Özdalga, 81 ilde "Türkiye Buluşmaları"
adıyla konferanslar düzenlediklerini söyledi. Demokrasi için güçlü temeller attıklarını anlatan Özdalga, şunları kaydetti:
"Milli birlik kardeşlik projesi başlattık. Bunun amacı terör konusu olmak üzere yıllardır Türkiye´de kimsenin el atmak istemediği, korktuğu problemlere el atıp çözümler oluşturmak. Hiçbir ayrım yapmadan demokrasi, şeffaflık içinde bu sorunların çözülmesi. Alevi açılımı ile ilgili Devlet Bakanımız Faruk Çelik başkoordinatörlüğünde bu konuyla ilgili çalışmalar yapıyor. Toplantılara her kesimden insanlar çağrıldı. Ön raporlar çıktı. Kamuoyuna açıklandı. Son raporun çıkmasını beklemeden icraat olacak ilk
konu Madımak Oteli ile ilgili. Hepimizin yüreğinde yara olarak kalmış, yeni sürtüşmeler yaratmayan çözümler bulacağız. Alevi kökenli vatandaşların rahatsızlarını giderecek şekilde okullardaki din kitaplarının müfredatında değişiklikler yapacağız. Biz hiç kimsenin hangi siyasi düşünce, hangi ırkta olursa olsun kimliğini tarif etmek durumunda değiliz. Cemevleri ile ilgili de ortak çalışmalarımızı yaptık. Cemevlerine uygun hukuki statü tanıyacağız."
Yeni insan hakları kurumu kuracaklarını, artık insan hakları konusunda ihlale uğrayanların bu kuruma başvuracaklarını dile getiren Özdalga, Birleşmiş Milletler´in bu protokolüne imza atacaklarını söyledi. Uzun vadedeki hedefleri arasında Anayasa değişikliliği olduğunu da belirten Özdalga, "Siyasi ortama bakıp yeni çağdaş ve demokratik bir anayasa oluşturacağız" dedi.
Özdalga, konuşmasının ardından partililerin sorularını yanıtladı.
Editör: Pusula Gazetesi