Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sınavlarda adayların üç dakika içerisinde 90 kelime yazması gerekiyor. Bu kapsamda sınavla Zonguldak Adliyesi´ne de 12 zabıt katibi alınacak. Sınavlar ise başvurular 21 Ocak 2010´da başlayıp 8 Şubat 2010´da sona erdi. Zonguldak Adliyesi´nde 12 kişilik kadroyu doldurmak için başvuruların çok olması dikkat çekti.
Mülakatlar için 351 kişi başvururken adaylar polis kontrolünde salona alındı. 2004 yılından bu yana zabıt katipliği sınavına katıldığını ifade eden aday Ekrem Şengül, "Bu sınava katılmak için Karabük´ten geliyorum. Bu yıl yedinci kez katılıyorum. Üç dakika da 90 kelime yazılması isteniyor. Zabıt katibi olarak 12 kişi alınacak ama 350´ye yakın başvuru var. İşsizlik çok olduğu için bunu da normal karşılıyorum" diye konuştu.
Sınav öncesi klavye ile alıştırma yapan aday Emine Gökdaş, mülakata Bartın´dan geldiğini belirtti. İkinci kez sınava girdiğini dile getiren Gökdaş, katılımın yoğun olmasının şanslarını düşürdüğünü dile getirdi.
Zonguldak Adliyesi´nde gerçekleştirilen sınav sonuçlarının akşam saatlerinde açıklanacağı belirtildi.
Editör: Pusula Gazetesi