CHP İl Başkanı Osman Yayla, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ı ziyaret ettiği sırada Posbıyık&[#]8217;ın kendisine şekersiz çay ısmarlamasının yanlış anlaşıldığını söyledi. Bu durumu Pusula&[#]8217;ya değerlendiren Yayla, &[#]8216;Zaten Halil Bey de çayı şekersiz içer, ben de şekersiz içerim. Bu konuda Halil Bey bana şaka yaptı&[#]8217; diye açıkladı.
Ufak tefek kırgınlıklarının yaşandığını ancak ziyaretten kendisinin memnun ayrıldığını belirten Yayla; &[#]8220;Ereğli Belediye Başkanımız Halil Beyi makamında ziyaret ettik. Kendilerinin sağlıklı olması bizi son derece mutlu etti. Güzel bir ortamda esprili sohbetlerimiz oldu. Ancak bu sohbetlerimiz özellikli basında tatsız bir şekilde anlatıldı. Gazetelerde &[#]8216;Halil Posbıyık, Yayla&[#]8217;ya şekersiz çay ısmarladı, &[#]8216;Çayı şekersiz getirin&[#]8217; gibi başlıklar atıldı. Oysaki olaylar yazının içeriğinde anlatılmaktadır. Tabi ufak tefek kırgınlıklarımız oldu ama ben ziyaretten son derece mutlu ayrıldım. Artık ileriye bakacağız. Şekersiz çay muhabbetimiz buralara nasıl geldi anlamak mümkün değil. Zaten çayı Halil Bey de şekersiz içer, bende şekersiz içerim. Ismarlamasına gerek yok ikimizde şekersiz içiyoruz. Bu konuda Halil Bey bana böyle bir şaka yaptı. Fakat arkadaşlar bundan bir mana çıkardılar. Burada sitemkârlıktan fazla bir şaka var. Hatta orada bende Halil Bey&[#]8217;e şaka yaptım. Ben şekersiz içiyorsam, sende yarım şekerli içmelisin diye. Bunda da ne demek istediğimi herkes anlamıştır. Netice olarak bu bir şakaydı&[#]8221; dedi.
&[#]8216;Bundan nemalanmak
isteyen avucunu yalayacak&[#]8217;
Kongreden sonra yeni bir yapılanmaya gideceklerini belirten Yayla şunları söyledi: &[#]8220;Halil Bey&[#]8217;in orada geçmiş kongreyle alakalı listelerden haberdar olmadım diye yakınması oldu. Artık o seçim bitmiştir önümüze bakmamız lazım. Önemli olan kurumun menfaatidir. Önümüzde 6 Mart&[#]8217;ta İl Başkanlığı seçimi vardır. Bu seçimlerde kesinlikle partimiz kazanımla çıkacaktır. Bu fırsattan nemalanmak isteyen kim olursa olsun avucunu yalayacaktır. Kimsenin yaptığı kimsenin yanına kar kalmayacaktır.
Doğrulardan ayrıların iki şansı vardır. Ya doğruları görecekler ya da saptığı yolla bizim tarafımızdan gönderilecektir. Ben görevim boyunca hem doğruları yaptım. Doğrularda birleştirmeye çalıştım. Görüyorum ki seçim arifesinde bazıları doğrulardan sapmış. Bu arkadaşları vakit geçmeden gerçeği görmeye davet ediyorum. Görülmediği takdirde ise mutlaka herkes yaptığının hesabını verecektir. Kim ne yaparsa yapsın. Kimler nerelerde ne verirse versin. CHP delegeleri sağduyulu ve akıllıdır. Ülkesine sahip çıkan insanlardır ve onlar zamanı geldiğinde gereğini yapacaktır. Çünkü yapma misyonunu üstlenmiştir. Her şeye rağmen ben arkadaşlarıma güveniyorum. Bazıları merdiven altlarında bir şeyler yapabilirler. Fakat bunlar sökmez. Biz güzel bir kongre süreci geçireceğiz. Nasip olursa da 7 Mart&[#]8217;ta yeni bir İl Yönetimi, İl Disiplin Kurulu ve Kurultay delegelerimiz şekillenmiş olacaktır.&[#]8221;
&[#]8216;İki adayız, üç aday da
olabiliriz&[#]8217;
İl Başkanlığı Kongresine iki aday olarak gitmeye karar verildiğini ancak bunun üç adayda olabileceği sinyallerini veren Yayla; &[#]8220;Şu anda kongrede iki adayız üç adayda olabiliriz. Aslında İdris Bey de daha adaylığını açıklamış değil. İlk defa açıklamak istiyorum.
Ben Disiplin Kurulu&[#]8217;nda bir üyeyi değiştirerek yoluma devam edeceğim. Disiplin Kurulu Başkanı Saime Ekşi Hanım ve yönetimiyle bir kişi hariç diğerleriyle devam edeceğim. Bu kişinin adını da üç-beş gün sonra açıklayacağım. Bunu herkes bilsin. Yönetimde de değişiklikler olacak. İlçelerimizle bir araya gelip yönetim kurulu şekillendireceğiz&[#]8221; dedi.
&[#]8216;Hesabını soramaz, veririz&[#]8217;
Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ın &[#]8216;en az 5 milletvekili çıkartın 4 çıkarsa bunun hesabını sorarım&[#]8217; konuşmasına &[#]8216;hesabını sorarım değil, hesabını veririz&[#]8217; şeklinde yanıtlayan Yayla; &[#]8220;Halil Bey &[#]8216;Zonguldak&[#]8217;ta 5 milletvekili çıkarın. 4 çıkarsa bunu hesabını sorarım&[#]8217; dedi. Ben de Halil Bey&[#]8217;e &[#]8216;Hesabını sorarım değil, hesabını veririz. Kendini bu işin içinden ayrı tutma&[#]8217; dedim.
Bunu söylememin sebebi CHP bir bütündür. Biri hesap verir öteki sıyrılır gibi bir şey olamaz. Bu sayıda bir eksiklik olursa oda hesap verir. Çünkü partili olup seçimlerde çalışmamak olamaz. Bu konuda belki Halil Bey birinci sorumu olacak. Belki ben birinci sorumlu olacağız. Bu konuda herkes sorumludur. Halil Bey aslında bu konuda da espri yaptı. Halil Bey&[#]8217;in demek istediği birlik beraberlik içinde iyi çalışalım. 5 milletvekili çıkaralım. 4&[#]8217;de inmeyeyim dedi. Zaten bizim amacımız da bu. Bu partinin oyu 2 yılda 126 binlere geldiyse biz bunu 2011 seçimlerinde 160 bine çıkaracağız.
Benim amacım partinin oyunu 160 binlere çıkarmak. Hedefimiz 2011 seçimlerinde Zonguldak&[#]8217;tan 5 milletvekili çıkararak tavan yapmak istiyoruz.
Halil Bey ile tartıştığımız konu bu. Halil Bey 4 inmesin diyor. Bizde inmesin diyoruz. 4 inerse hesap sorarım diyor. Bende soramazsın diyorum. Çünkü bunun hesabı hepimize sorulur&[#]8221; şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi