AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Hamdi Uçar, CHP 1. Sıra Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş'a "Sayın Demirtaş da Reise oy versin" diye mesaj gönderdi.

CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, Ereğli'de yaptığı seçim çalışmalarında esnaftan "Cumhurbaşkanlığında Reis'e oy verebilirsiniz. Bir sorun yok. Kızmayız darılmayız. Ama milletvekilliğinde kendimize oy istiyoruz" diye oy istemişti. Demirtaş, sonrasında yaptığı açıklamasında "Taktik yaptım" demişti.

Uçar, Demirtaş'ın bile Erdoğan'ı 'Reis' olarak kabul ettiğini belirterek "O da reise versin, milletvekilliğinde de kendine oy versin" dedi.

"DEMİRTAŞ 'KENDİM GİDEYİM DE GERİSİ ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL' ANLAYIŞI İÇERİSİNDE"

Uçar, Pusula' ya yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Muhalefet bile Cumhurbaşkanımızın reisliğini kabul etti. Bu da şu anlama geliyor, muhalefet dite bir şey kalmadı. Muhalefeti iktidarı hepsi Sayın cumhurbaşkanımızı başkan seçmek için var gücüyle çalışıyor, mücadele veriyor. Ama öbür tarafta Ünal Demirtaş 'Kendim gideyim de gerisi çok önemli değil' anlayışı içerisinde bu ifadeyi kullanmış. Vatandaşlarımız bu açıklamayı iyi analiz edecektir. Netice itibariyle Sayın Cumhurbaşkanımız Başkan olacaktır, Ak Parti de güçlü bir şekilde parlamentoda temsil edilecektir. AK Parti Hükümeti'nin hizmetlerinin daha hızlı bir şekilde daha verimli bir şekilde devam etmesini sağlamış olacaktır. Vatandaşımızın bize karşı teveccühü büyük. Ünal Demirtaş'a bir tavsiyede bulunuyorum, o da oyunu reise versin, kendi oyunu da kendine verebilir."

Editör: Pusula Gazetesi