İlk olarak Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Mali Sekreteri Adnan Tıska ve Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu'yu ziyaret eden Milletvekili adayı Burak Erol, projelerinden bahsederek, milletvekili olduğu takdirde ilk olarak Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK)'nın norm kadrosu olan 7 bin 600 işçiyi tamamlayacaklarının sözünü verdi. Ardından Erol ve partililer Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir'i makamında ziyaret ederek destek istedi.

Ziyaretlerde Erol; ''Ülkenin kalkınmasına etki sağlayacak ve istihdam yaratacak projelerimiz var''diyerek şöyle konuştu; ' İstihdama etkisi olmayan tüm istihdam teşviklerini kaldırarak yerine getireceğimiz üretim odaklı verimli teşvikler ile hem ülkenin üretimine kalkınmasına katkı yapılacak hem de istihdamı kalıcı olarak artırılacaktır. 300 yıllık köhne teorilerle halkı uyutma devri sona ermiştir. Devlet mutlak etkinsizdir önermesi ne kadar yanlış ise tamamıyla özel sektöre bırakılmış bir üretimin de istihdamı artıramayacağı hem dünyanın yaşadığı tecrübe hem de ülkemizin yakın tarihi bize göstermiştir. Liyakatli ellerde yönetilen bir devlet ile hukuka dayalı adil düzenlemelerle belirlenmiş özel sektör işbirliği ile ekonomik ilerleme sağlanabilecek istihdam sorunu köklü olarak çözüme kavuşturulabilecektir. İnsanlarımızın potansiyel enerjisini ve üretkenliğini hiç vakit kaybetmeden kuvveden fiile çıkaracak projeler hayata geçirilecektir. İşsiz tek bir insanımızın dahi kalmadığı bir toplum ve ülke inşa edilecektir. Ülkemizin tüm enerjisi, bilgisi, birikimi, gücü üretime yönlendirilecektir. İstihdam kredisi ve vergi indirimleri sağlanacaktır. Devlet destekleri ve kredilerinden yararlanma ölçütlerinde istihdam edilen işçi sayısı önemli bir etken olacaktır. Buradan hareketle hangi firma daha çok kişi istihdam ederse o nispette kredi olanağına erişebilecektir. İşgücü eğitimi desteklenecektir."İşsizlik Fonu", "İş Edindirme Fonu"na dönüştürülecektir. Kırsal alanda alternatif istihdam imkanlarının geliştirilmesi ve aktif istihdam politikalarının izlenmesi yoluyla iş gücünün yerinde istihdamı sağlanacaktır. Yatırımlarda özel sektör-devlet işbirliği ile Türkiye'nin tamamında üretime yönlendirilmemiş atıl kaynak bırakılmayacaktır''diye konuştu.

DEMİR; ''HÜKÜMETİN NE KADAR AYAKTA KALACAĞINI HESAP EDEMİYORUZ''

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir düşüncelerini şöyle paylaştı; ''Sizinle beraber 11 yıl beraber çalıştık. Güzel şeyler yaptık. Bizim iş dünyasının siyasetten beklentisi şu. Uzun yıllar Odalar Borsalar Birliği olarak biz 4 yıllık milletvekilliği içinde 5 yıllık dönemlerde ülkenin yönetilmesi ve Cumhurbaşkanı milletvekilliği daha uzun vadeli programlar ortaya koyması iş dünyasının da kendine buna göre ayarlaması gerek. İş dünyasının ana dertlerinden bir tanesi şu. Hükümetin hangi programının ne kadar devam edeceği bu hükümetin ne kadar ayakta kalacağını hesap edemiyoruz. Almanlar 20- 25 yıl devam edeceğini söylüyorlar. Uzun vadeli, plan bile 5 yıl yapamıyoruz''.

Editör: Pusula Gazetesi