Zonguldak Emniyet Müdürlüğü görevine 17 Şubat Çarşamba günü başlayan Coşkun Hayal&[#]8217;i, Zonguldak&[#]8217;taki gazeteciler ziyaret etti. Karaelmas Gazeteciler Derneği(KGD) Başkanı Atilla Öksüz, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak Temsilcisi Osman Sav&[#]8217;ın yanı sıra, çok sayıda ulusal medya temsilcileri ile yerel gazetelerin imtiyaz sahibi, müdür ve temsilcileri katıldı.
Yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunan KGD Başkanı Atilla Öksüz&[#]8217;ün çiçek verdiği Emniyet Müdürü Coşkun Hayal, kurum ve kendisi hakkında merak edilen sorulara da içtenlikle cevap verdi. Helikopterinin bulunduğu yönündeki iddiaların sorulduğu Emniyet müdürü Hayal, &[#]8220;Helikoptere ise bir görev çerçevesinde sadece bir kez bindim. O da skorsky markaydı ve devletindi&[#]8221; dedi. Ulusoy ailesi ile akraba olup olmadığı ile ilgili soru üzerine ise Hayal, &[#]8220;Ulusoy ailesi ile akrabalık bağımız yok, yaylalarımız aynı. Ulusoylar, sık görüştüğümüz aile dostlarımızdır&[#]8221; cevabını verdi. Hangi takımı tuttuğu yönündeki soruya ise Beşiktaşlı olduğunu ifade eden Hayal, &[#]8220;Trabzonspor Süper Lig&[#]8217;e çıkınca Trabzonspor&[#]8217;u tutmaya başladım. Tuttuğum takımlara şimdi de Zonguldakspor eklendi. Artık Zonguldakspor&[#]8217;u da tutacağız&[#]8221; dedi.
BASINLA İLİŞKİLER
Tüm insanlarla olduğu gibi gazetecilerle de yasal çerçevede ilişkilerin süreceğini belirten Hayal, Zonguldak&[#]8217;a daha öncede geldiğini kaydetti. Tüm Karadeniz&[#]8217;de bulunan doğal güzelliklerin Zonguldak&[#]8217;ta da bulunduğunu ifade eden Hayal, basınla ilgili ilişkiler konusundaki soruya da şu cevabı verdi:
&[#]8220;Sistem diye bir şey yoktur. Sadece doğru vardır. Doğru neyse, o dur. Bu doğrularda hukuki kurallar ve yasal izinlerdir. Olaylarda valilik izninde adli olaylarda ise adli makamlardan alınan izin çerçevesinde çalışma yürütülebilir. Basın özgürlüğü var. Ne varsa yazabilirsiniz. Hatta benim hakkımda da olumsuz bir şey varsa yazın. Ben size &[#]8216;yazmayın&[#]8217; diyemem. Ama bu görevim süresince ön planda Coşkun Hayal değil, emniyet olmalıdır. Çoşkun Hayal, emniyetin önünde olmamalıdır. Biz siyasetçi değiliz, görev adamıyız. Özel şahsımla ilgili, şahsımı ön plana çıkaran haberlerin yapılmasını istemem. Bizim görevimiz belli, sokaktaki polisi, amiri denetler, asayişi sağlarız.&[#]8221;
&[#]8220;GERİ DÖNMEK İÇİN MÜRACAATIM YOK&[#]8221;
Geç geldiği yönündeki söylentilerin doğru olmadığını belirten Hayal, Balıkesir&[#]8217;e dönmek için yasal bir girişimde bulunmadığını ifade etti. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü&[#]8217;ne Ahmet Kaplan&[#]8217;ın geri dönmesi durumunda gerekli hukuki girişimlerde bulunabileceğini ifade eden Hayal, &[#]8220;Geç gelmedim. Emniyet Müdürlüğü değişimlerinde 15 günlük izin hakkı oluyor. Yasal izinle bizde bu hakkımızı kullandık. Takdir edersiniz ki, bir ilden başka bir ile taşınmak kolay olmuyor. Şuana kadar yasal olarak Balıkesir Emniyet Müdürlüğü&[#]8217;ne dönmek için bir müracaatım olmadı. Ama bende Ahmet Kaplan&[#]8217;ın geri dönmek için müracaatı olduğunu duydum. Kendisi de birlikte çalıştığımız, tanıdığımız, sevdiğimiz bir insan. Böyle bir müracaatı da en doğal hakkıdır. Şuan için bir müracaatım olmadı ama ilerleyen günler ne gösterir bilemiyorum. Şartlar ne getirecek, ona göre adımlarımızı atacağız&[#]8221; diye konuştu.
Devlet memuru olmaları nedeniyle konuşamadıklarını belirten Emniyet Müdürü Hayal, siyasete açık kapı bıraktı. Hayal, şöyle devam etti:
&[#]8220;Devlet memuruyuz, biz konuşamıyoruz. Siyaseti herkes düşünür. Herkes düşünmelidir. Siz de düşünün. Eksik ve yanlış gördüğü bir şeyler varsa, onların mücadelesini siyaseten yapabilirsiniz. Yasama organı siyasettir. Bu çerçeve de herkes mücadelesini yapmalıdır.&[#]8221;
TOPLUM DESTEKLİ POLİS
Toplum Destekli Polis birimine büyük önem verdiğini ifade eden Hayal, Balıkesir&[#]8217;de Toplum destekli polisi önemli derecede geliştirdiklerini kaydetti. Hayal, &[#]8220;Halk toplantıları yapılıyor. Tamamı vatandaşlarla yapılıyor. Balıkesir&[#]8217;de Toplum destekli polisi birimini o kadar geliştirmiştik ki, bir müddet sonra haber merkezine gelmeyen anonslar, toplum destekli polislere geliyordu. Haber merkezine bu polisler vasıtasıyla olaylar gidiyordu. Toplum Destekli polis, her anlamıyla toplumla iç içe oluyor. Onların tüm sorunlarına eğiliyor. Vatandaşların talepleri olan, asfalt, aydınlatma gibi durumlar, toplum destekli polis vasıtasıyla ilgili kurumlara iletilip, gerçekleşmesi sağlandığını biliyorum. Suça karışmış çocuklar konusunda eğitimler tamamlanmış, iş vermesini bekliyorlar&[#]8221; diye konuştu.
PERSONEL SAYISI
Polis merkezlerinde teknik donanım ve fiziksel geliştirmenin de büyük önem taşıdığını belirten Hayal, personel sayısının arttırılması için gerekeni yapacaklarını ifade etti. Hayal, &[#]8220;Polis merkezlerinin teknik donanım ve fiziksel iyileştirmelerine para çerçevesinde devam edeceğiz. Tüm Türkiye genelinde 10&[#]8217;ar bin kişi olmak suretiyle 2 yıldır personel sayısı artıyor. Önümüzdeki yıl da 300 kişi kadar personel, gelirse rahatlayacağız. Zonguldak&[#]8217;ta personel gönderilmeye sıcak bakılan iller arasında. 300 personel gelir ve rahatlarız. Hizmeti en iyi şekilde vermek için gerekli mücadeleyi yapacağız.&[#]8221; dedi
TRAFİK SORUNU
Kentin büyük bir trafik sorunu bulunduğunu belirten Hayal, soruya ise, &[#]8220;Trafik polisi trafiği yüzde 8 ile 12 oranında etkiler. Trafik sorununda alt yapı, üst yapı gibi bir çok konu, trafik polisinden daha etkindir. Biz sadece kontrolörlüğüne bakarız. Bu anlamda belediye gibi mahalli idarelere büyük işler düşüyor. Özellikle belediyelere bu anlamda &[#]8216;Allah kolaylık versin&[#]8217; diyoruz&[#]8221; cevabını verdi.
Editör: Pusula Gazetesi