Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, CHP Zonguldak İl Başkan adayı İdris Şahin ve bazı partililer Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ı ziyaret etti. CHP Merkez İlçe Bakanı Tarık Coşkun, partinin yükselen ivmesini devam ettireceklerini belirterek, &[#]8220;Önümüzdeki süreçte Zonguldak´ın 6 ilçesinde, beldelerinde belediye başkanlıkları ile beraber doğru ve kucaklayıcı bir örgüt yapısı anlamında mevcut ilin başarısızlığı merkez ilçe olarak böyle bir karar aldık. Belediye başkanımızı ziyaretimizin amacı, ortak bir fikir alış verişi yapmak hem de il kongresinin ardından kurultayımız gelecek ve 2011 seçimleri yapılacak. Bu artan ivmemizi daha da yukarılara taşımak iki milletvekilliğimizi 5´e çıkarma adına, sağlam bir örgüt yapısı, bütün örgütleri kucaklayıcı bir örgüt anlayışını sağlama adına yola çıktık&[#]8221; dedi.
CHP Zonguldak İl Başkan adayı İdris Şahin de, &[#]8220;Devletin bütün birimleri içerisindeki kavga ve uyumsuzluğu hepimiz yaşamaktayız. Buradan kurtulmanın tek yolu ve çaresi Cumhuriyet Halk Partisi´ni ilçeleriyle, beldeleriyle, yerel yönetimleriyle bir bütünlük, kucaklaşma ve sizin gibi değerli ağabeylerimizin öncülüğünde ve şuna inanıyorum ki, 2011 sürecinde ilimizde partimizi birinci parti ve layık olduğu noktaya beraber taşıyacağız. Bunu yapabilmenin tek çözüm yolu diğer örgütlerimiz ile bir bütünlük sağladığımız noktada bunu başaracağız&[#]8221; diye konuştu.
Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, partinin anti demokratik uygulamadan vazgeçtiği taktirde başarılı olacaklarını söyledi. 40 yıldır siyaset yaptığını belirten Başkan Posbıyık, halin daha ilçe örgütüne kimlerin üye olduğunu bilmediğini söyledi. Posbıyık, &[#]8220;Vatandaşımıza Cumhuriyet Halk Partisi´nin kapılarını ´Cumhuriyetçiyim, Atatürkçüyüm´ diyenlere açtığımız zaman önümüzde hiçbir engelin olmadığını net bir şekilde görebiliyorum. CHP´de ´Ben olacağım milletvekili olacağım´ anlayışı içerisinde insanların baskı yapan, anti demokratik uygulamalar yapan, baskıcı zihniyetin öncelikle Zonguldak´ta ve Türkiye´de mutlaka ayıklanması gerekir. 6 Mart´ta yapılacak olan il kongresinde başarılı bir süreç geçirmemiz gerektiğine olan inancımı tekrar etmek istiyorum. Bu sıkıntılı ortamda hiçbir problemi olmayan Zonguldak´ın yetiştirdiği ender iş adamlarından olan, geçmişi tertemiz olan, endişeli ortamda ismi geçmeyen bir arkadaşımızın ekonomik ve sosyal olmasına rağmen memleketini sevdiği için Cumhuriyet Halk Parti´si ilkelerine inandığı için ´Bende adayım´ diyerek ortaya çıkmasını bütün yüreğimle kutluyorum. Başarılı olmasını diliyorum. Yaptığı bu ilkeli hareketin her türlü taktirin üzerinde olduğunu söylemek istiyorum. İnşallah bu kongre başarılı olur Zonguldak´a demokrasi tekrar yerleşir. Bu yerleştiği anda biz Zonguldak´ta başarılı olacağımıza bütün yüreğimle inanıyorum. 5 milletvekilliği yolunu açacağımıza inanıyorum. Bugün içinde olduğumuz anlayış devam ederse bu başarıyı Cumhuriyet Halk Partisi´nin yakalaması mümkün değil. Kdz. Ereğli Belediye Başkanıyım 40 yıldır siyaset yapıyorum halen daha Ereğli ilçe örgütünden Ereğli´deki CHP´ye üye olan isimlerini ve sayısını alamıyorum. Almaya gittiğimiz zaman bizden kavga ediyorlar. Bu anti demokratik bir anlayıştır. Bunlar CHP´ye yakışmıyorlar, bu anlayışın değişmesi gerekiyor&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi