Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu Dünya Çevre Günü ile ilgili bir açıklama yaparak şunları söyledi: "Filyos Vadi Projesi ile gündemden düşmeyen bölgemiz tarihi ve kültürel değerlerinin yanında, tabiat zenginliklerini de içerisinde barındırmaktadır. Tüm bu değerlerin korunması noktasında kamu ve özel sektör kuruluşlarının işbirliği ile dengeli ve planlı gelişmeyi, kaynakların verimli kullanılmasını, tarım topraklarının da korunarak yanlış arazi kullanımlarına son verilmesini, yaşam kalitesi yüksek kentlerde yaşama imkanı sağlayarak, gelecek nesillere daha da yaşanılır bir ülke bırakmak, devletin olduğu kadar bizlerin de sorumluluğudur.

Ülkemizin çeşitli bölgelerinde yaşanan çevre sorunlarının sadece kurumların mevzuatlarla belirlenen görevlerini yerine getirmeleri ile çözülemeyeceği bilinci eğitimin önemini ortaya koymaktadır. Çevreye saygı eğitim ile başlar. Büyük küçük herkes çevre konusunda duyarlı olmak zorundadır. Her geçen gün yeşile ve temiz havaya muhtaç hale geliyoruz.

Gelişigüzel yapılması nedeniyle çevre dostu denebilecek teknolojiler bile elimizde doğaya zarar verme makinelerine dönüşmektedir. Her şeyi tüketerek ulaşılacak "kalkınma" gerçekte kalkınma değildir. Plansız sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunlukları, çevre sorunlarının artmasına sebep olmuştur. Bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesi, günümüzde insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Doğanın korunmasını ve tahribatının engellenmesi zorunludur. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için kirlenmeleri mutlaka önlemek, yeşil alanları ve hayvanları koruyup çoğaltmak gerekir. Çevrenin kirlenmesini önlemek için üzerimize düşen görevleri mutlaka yapmalıyız.

5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesi ile herkesin Dünya Çevre Gününü kutlar; hepimize yaşanabilir ve temiz bir çevrede, mutlu ve sağlıklı bir ömür dilerim."

Editör: Pusula Gazetesi