Zonguldak'ın Gökçebey ilçesi ile Çaycuma ilçesi arasında yapımına başlanan sedde çalışması, ödenek yokluğu nedeniyle tamamen durdu. İşi yapan firma şantiyesini kapatıp bölgeden ayrıldı.

DSİ Kastamonu 23'üncü Bölge Müdürlüğü'nün Bakacakkadı Köprüsü'nden Çaycuma istikametine giden sedde işini yapan firmaya ödenek ayırmaması eleştiri konusunu oldu.

Sedde çalışması bitmediği için İl Özel İdaresi, Zonguldak TSO ve Çaycuma TSO'nun kurduğu Zonguldak Çaycuma Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (Sera OSB) hayata geçirilemiyor.

Gökçebey ilçesine bağlı Bakacakadı beldesi ile Çaycuma ilçesini Filyos Çayı taşkınlarından koruyacak olan "Filyos Çayı Taşkın Koruma 5'inci Kısım İşi"nin sözleşmesi, DSİ Kastamonu 23'üncü Bölge Müdürlüğü ve firma yetkilileri arasında 5 Temmuz 2017 tarihinde imzalanmıştı. İş kapsamında, Filyos Çayı'nda Bakacakkadı Köprüsü ile Çaycuma Köprüsü arasında 10 bin 60 metre çift taraflı taş tahkimatlı sedde, 20 adet taban kuşağı, yan derelerde bin 877 metre ağırlık duvarı, 955 metre taban kaplaması ve bir 877 metre korkuluk yapılacaktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gittiği her ile heybesi dolu gidiyor. Eksik kalan yatırımlar için Zonguldak'a da dolu bir heybe ile gelmesi bekleniyor. Filyos Vadi Projesi'nin önemli bir ayağı olan taşkın korumaya yönelik sedde çalışmalarının bir an evvel tamamlanması gerekiyor.

Editör: Pusula Gazetesi