Vali çakır, BAKAB üyesi illerin yer aldığı 9. holü 120 bin kişinin ziyaret ettiğini, BAKAB üyesi illerle birlikte ilk birliktelik sağlanarak yapılan organizasyonun ileriki yıllarda üst bir vizyon verilerek daha yukarılara çıkarılacağını söyledi.
Tanıtımın son günü tüm tanıtım enstüramanların değerlendirildiğini belirten Vali Çakır, yapılan emeklerinin boşa çıkmadığını ifade ederek, "Tüm il Valileri ve Belediye Başkanlarına teşekkür ediyorum. Yeni modeller belirlemek ve geliştirmek lazım. Bu nedenle ortak akıl önemli. Mart ayında bu konuyla ilgili bir ara toplantısı yapacağız. Bölgesel hangi konular var onun üzerinde duracağız. Zaten EMİTT´e beraberce katılma fikri böyle ortaya çıktı. Sadece tanıtım değil, her alanda birlikte hareket etme fikrini oluşturmak zorundayız" dedi.
Tüm bölgenin potansiyellerinin alt yapısının bir araya getirilerek tıpkı bir tespih gibi yan yana dizilmesi gerektiğini savunan Vali Çakır, "Alt yapımızı iyi oluşturmalıyız. Doğal ürünlerimiz var. Bunların tanıtımı çok önemli. Halen kendisini bugünlere kadar koruyabilen köy pazarlarımız var. Burada doğal ürünlerimiz var. Bunların ortaya çıkarılıp tanıtımı önemli. Bu konuda önümüzdeki yıl tüm BAKAB illeri olarak bir çalışma yapmayı hedefliyoruz. Bu konu BAKAB´ın önemli fonksiyonlarından biri. Farklı yöntemler oluşturmak lazım. Ulusal ve Uluslararası arenada ilk bölgesel etkinliğe imza atan Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB) Birlik üyesi (Karabük, Zonguldak, Sakarya, Kastamonu, Bolu, Düzce, Bartın) bölgelerin sahip olduklarını potansiyellerini EMITT aracılığı ile dünyaya duyuran BAKAB kültür doğa ve deniz turizmi açısından dikkatleri üzerine çekti" diye kaydetti.
Turizm yanında bu yıl Karabüksporun başarısı ile Karabük´ün tanıtımına büyük katkı sağladığını ve Karabüksporun başarısının kentte bir sinerji oluşturduğunu da kaydeden Vali Nurullah Çakır konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Karabükspor gibi bir takımı taşıyan kentin hassasiyetleri önemli. Yanlış kararlar ile kentin geleceğinin kararttırılmaması gerekli. Başarıya doğru giden yolda soğukkanlı tavır sergilemek gerekli ve birlikte sağduyulu hareket etmek zorunda olduğumuzun bilinmesi lazım. Karabükspor´un Süper Lige çıkması ile birlikte iki şey önemli. Bunlardan birincisi stadın bir kısmının bir bölümün yenilenmesi, ikincisi ise kente gerekli alt yapının oluşturulması. Bunun için turizm sektöründe olanlara sesleniyorum. Alt yapımız güçlü olmalı. Konaklama önemli. Bunun yanında diğer sosyal unsurlar çok önemli. Bu yüzden şimdiden bir çalışma programı belirleyip, alt yapımızı oluşturmamız lazım."
Editör: Pusula Gazetesi