Karadeniz Federasyonları Konfederasyonu tarafından 5-9 Mayıs 2010 tarihleri arasında İzmir Fuar Alanı´nda Karadeniz Ekonomik İşbirliği Kurultayı ve Sergisi gerçekleştirilecek. İzmir Uluslararası Fuar Alanı´nda 3-4 Nolu hollerin kullanılacağı kurultay ve serginin ön bilgilendirme toplantıları Karadeniz Bölgesi´ndeki 18 ilde gerçekleştiriliyor.
Düzce ve Bolu illerindeki Ticaret ve Sanayi Odaları´nda gerçekleştirilen ön bilgilendirme toplantılarının ardından Zonguldak´a gelen KADEKON Genel Başkanı Hızır Murtezaoğlu ve yönetim kurulu, kurultay ve sergi hakkında ön bilgilendirme toplantısına katıldı.
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası´nda gerçekleştirilen toplantıya Murtezaoğlu´nun yanı sıra KADEKON Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Uçaravcı, KADEKON Genel Sekreteri Kadriye Atasoy, KADEKON Genel Koordinatörü Zerrin Tuncer, KADEKON Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Keskin, GENÇİZ Fuar Org. Genel Müdürü Osman Gencer,
GENÇİZ Fuar Organizasyonları Müdürü Serhan Önür, ZTSO Başkan vekili Şenol Altuntaş, ZTSO Genel Sekreteri Renda Okay, iş adamı Metin Demir, ZESOB Başkanı Muharrem Coşkun ve diğer iş adamları katıldı.


HEDEFİMİZ BÖLGENİN TANITILMASIDIR
Toplantı hakkında bilgi veren ZTSO Başkanvekili Şenol Altuntaş, Karadeniz Konfederasyonu tarafından 5-9 Mayıs 2010 tarihleri arasında İzmir Fuar Alanı´nda düzenlenecek Karadeniz İşbirliği Kurultayı ve Sergisi ön bilgilendirme toplantısı için bugün bir araya geldiklerini söyledi. Altuntaş, bu kurultayın Karadeniz Bölgesi´nin dinamiklerinin tanıtılması, sosyal ve kültürel bütünlüğünün başka bölgelere aktarılması ve birliktelik yolunda çok önemli bir adım olduğunu anlattı. Esasen oda olarak 1996 yılından
günümüze kadar düzenlenen 4 ayrı yurt dışı ve yurt içi fuarlarda bu etkinlikleri gerçekleştirme fırsatı bulduklarını anlatan Altuntaş, şöyle konuştu: "Odamız Ukrayna´nın Kherson kentinde iki fuar düzenlemiştir. Bu fuarlarda en büyük hedefimiz bölgemizin ve ilimizin yatırım potansiyellerini en yakınımızdaki yabancı ülke yatırımcılarına göstermektir. Bu kez İzmir´de düzenlenecek Karadeniz Ekonomik İşbirliği Kurultayı ve Sergisi´nde bunları göstermek ve tanıtma fırsatı yakalayacağımız umudundayım. Dilerim,
bölgemizin kara, hava, deniz, orman, maden, turizm ve sanayi potansiyelleri bu kurultay çerçevesinde yurt dışı ve yurt içinden gelen ziyaretçilere tanıtılır. Kurultaya katılacak Zonguldaklı firmalar ve delegasyon amacına ulaşmış olur."
Altuntaş, Oda´nın 1995 yılından bu güne kadar en büyük hedefinin, "Zonguldak´ı ve dolayısıyla Bartın ve Karabük´ü sadece bir sanayi değil aynı zamanda turizm ve üniversite kentlerinin var olduğu bir bölge haline getirmek" olduğunu söyledi.
KADEKON Genel Başkanı Hızır Murtezaoğlu ise "Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu olarak İzmir´de ev sahipliğini yapmayı düşündüğümüz kurultay ve sevgi şöleninin gerçekten gönüllü sivil toplum kuruluşlarının beğeneceği en kapsamlı organizasyon olacağını ifade etmek istiyorum" dedi.
Toplantının ardından İzmir Fuar Alanı´nda gerçekleştirilecek Karadeniz Ekonomik İşbirliği Kurultayı ve Sergisi hakkında slayt sunumu yapılarak katılımcılara bilgi verildi. 5-9 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleştirilecek kurultay ve sergi sonunda, şölen yapılarak fuara katılanlara mangalda hamsi ikramı yapılacağı bildirildi. KADEKON Genel Başkanı Hızır Murtezaoğlu ve beraberindekiler Karadeniz illerini gezerek ön bilgilendirme toplantılarına katılacak.
Editör: Pusula Gazetesi