Zonguldak&[#]8217;ın Alaplı ilçesine bağlı Gümeli beldesinde barakada yaşam mücadelesi veren Hüsamettin Turköz(60)&[#]8217;a Gümeli Belediyesi&[#]8217;nin öncülüğünde, vatandaşların da katkılarıyla imece usulü yeni bir ev yapıldı.
Alaplı ilçesine bağlı Gümeli beldesinde ikamet eden ve barakada yaşamını sürdüren Hüsamettin Turköz(60)&[#]8217;e Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam ve vatandaşlar sahip çıktı.
Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, evin yapılmasına sadece öncülük ettiklerini belirtirken, &[#]8220;Belde halkımızın duyarlılığı ile imece usulü barakada yaşayan vatandaşımıza başını sokacak bir yer yaptık. Bundan sonra her yıl bir vatandaşımıza yeni bir ev yapacağız. Gümeli&[#]8217;de evsiz vatandaşımız kalmayacak&[#]8221; dedi.
Hüsamettin Turköz, &[#]8220;Eşimi yıllar önce kaybettim. Bir oğlumla yaşamımı devam ettiriyorum. Maddi durumum iyi olmadığı için kendi yaptığım baraka evde yaşıyordum. Belediye Başkanımız Ahmet Saydam&[#]8217;ın öncülüğünde vatandaşlarımız tarafından başlatılan bir çalışma ile yeni evime kavuştum. Başkanımıza ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi