Saadet Partisi (SP) İl Başkan Yardımcısı Yaşar Sinoplu, ülkedeki olumsuzların giderek arttığını belirterek, daha fazla tahribat yaşanmadan bir an önce seçime gidilmesini istedi. İktidarın bu millete yapacağı tek hayırlı işin halkın doğru karar vereceğine inanarak hemen bir erken seçime gitmek olacağını belirten Sinoplu, dün yaptığı açıklamada Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç&8217;u da eleştirdi.


Doğalgaz kullananlar evinde ceketle oturuyor


Yaşar Sinoplu, &8220;Ak Parti Milletvekili Sayın Yılmaz Tunç basından takip ettiğime göre doğalgazın kısa sürede evlere kadar geleceğini söylüyor. İstanbul ve Ankara&8217;da dostlarımız yaşıyor. Biz kömürlü yakıtlar kullandığımız için eve gidince ceketimizi çıkarıyoruz ama onlar doğalgazlı yakıt kullandıkları için evlerinde ceketleri ile oturuyorlar. Neden ceketle oturuyorsun diye sorduğumuzda, iyi bir şekilde ısınmak isterlerse doğalgaz faturasının 500 lirayı bulduğunu söylüyorlar ve kısık şekilde ısınmaya devam ediyorlar. Tüm bu doğalgaz zammı ortadayken Sayın Yılmaz Tunç, doğalgaz evlere geliyor diye müjde veriyor&8221; diye konuştu.


Kullanmadığımız doğalgaza para ödüyoruz


Sinoplu, &8220;Doğalgaz Bartın&8217;a niye geliyor biliyor musunuz? Ülkemizin yıllar önce anlaşma yaptığı ve İran&8217;a almadığı halde 2 yıldan beri parasını ödediğini biliyoruz. Bu hükümetlerin yanlış politikalarından dolayı 1 milyon 400 bin dolar harcayamadığımızdan dolayı almadığımız doğalgaza para ödüyoruz. Ey yetkililer, bilhassa iktidarda olan AKP&8217;liler; almadığımız doğalgaza 1 milyon 400 bin dolar ödeyeceğimize, buna makul ölçülerde zarara mucip olmayacak şekilde bir kâr haddi koyarak sanayiye ve evlere doğalgazı ucuz versek, insanlar rahatça kullansa olmaz mı? Elbette olur ama IMF&8217;li ağabeyleri her şeye karıştıklarından dolayı hükümet bugün söylediğini yarın söylemedik diyor. Bir kez daha buradan seslenmek istiyorum; bu doğalgaz evlerimize geldiğinde ısınmak için en az 500 liralık fatura ödememiz gerekiyor. Aksi halde evlerimizde de ceketlerimizle oturacağız&8221; ifadesini kullandı.


Hakkını verin de insanlar ne yakarsa yaksın


&8220;Hükümetlerin beceriksizliğinden dolayı almadığımız doğalgaza 2 yıldan beri 1 milyon 400 bin dolar para ödüyoruz&8221; diyen SP İl Başkan Yardımcısı Sinoplu, &8220;Yaşar Sinoplu konuşmaz, belgeler konuşur dememin sebepleri bunlardır. Ağzı olan herkes konuşuyor. Ben ise belgeleri araştırarak söylüyorum. Doğalgaz gelsin ama insanların kullanabileceği fiyatlarda getirilsin ve insanlar da bu doğalgazdan faydalanabilsin. Bu ücreti alamayan insanların doğalgaz kullanmaları mümkün değil. İstanbul&8217;da bazı binalara estetik olsun diye bacaları konulmamış. Orada yaşayan ve doğalgaz kullanan insanlar, doğalgaz faturası çok geliyor diye evlerinin duvarlarını delerek baca yapıyorlar ve sokaklardan kasa parçaları, karton gibi şeyler toplayarak ısınmaya çalışıyorlar. Saygı değer siyasetçiler; millete hakkını verin de insanlar ne yakarsa yaksın. Bu sebepten dolayı doğalgaz evlere gelecek diye bir şeyler söylemeye gerek yok. Evlerde nasıl ucuz yakacaklarını bu millete anlatın&8221; şeklinde konuştu.


Kendileri de kurtulsun


Yaşar Sinoplu, &8220;Türkiye&8217;nin ünlü bir ulusal gazetesinde işadamları ile araştırmalar yapılıyor. O işadamları da &8220;Doğalgaz ve elektriğe zam yapılmasın. Yeni vergi artışı moralleri bozar, yapılmasın. İhracatçıya Eximbank destekleri artırılsın. Asgari ücret vergi dışı bırakılsın ve ticaret kanunu bir an önce çıkarılsın&8221; diyorlar. Bakan Şimşek ise, &8220;Mümkün mertebe zamdan kaçınacağız&8221; diyor. Yani zam olacak ve olmaya mecbur diyor. Arkasından da, &8216;Gündemimizde vergi artışı yok. Eximbank yeniden yapılandırılacak. Birleşen kobilere destek sürecek. Ticaret kanunu mecliste ama muhalefet engelliyor&8217; diyor. Böyle şey olmaz. Siz tek başınıza iktidarsınız. O engelliyor, bu engelliyor diye bir şey yok. Bu nedenle benim düşüncem, İktidarın bu millete yapacakları tek hayırlı iş, halkın doğru karar vereceğine inanarak hemen bir seçime gitmek. Böylelikle bu insanlar da kurtulsun, kendileri de kurtulsun&8221; dedi.


Makûs tarihi yenmeliyiz


Sinoplu, &8220;Sayın Maliye Bakanımız bir gazetenin koordinatörlüğünde işadamlarıyla buluşmuş ve gazetede &8216;Kriz bitti, büyüme 2010 yılında hedefleri aşar&8217; onun altında da &8216;Türkiye 2026&8217;da İtalya ve İspanya&8217;yı geçecek&8217; diyor. Türk milleti adına söylüyorum; bizim ekonomik anlamda 2011 yılına kadar yaşayacak halimiz kalmadı. Türkiye, İtalya&8217;yla İspanya&8217;yı geçmeye çalışırken, bu ülkeler de 2026 yılına kadar bizi mi bekleyecek. Sayın Bakanım, böyle bir cümle kullanılır mı? Siz okumuş insanlarsınız. 2026&8217;ya kadar İtalya ve İspanya nereye gidecek biliyor musunuz? Saadet Partisi olarak, bu ülkenin kalkınması tüketimden değil, üretimden geçer diyoruz. Bunu da yegâne uygulayan ve uygulayıcısı olduğumuzu gösterdik. Şöyle yürüyecek değil, böyle icraatlar yapılır diye anlatıyoruz. Allah nasip ederse, en kısa zamanda seçimlerde Refah-Yol dönemindeki gibi birinci parti olarak çıkmak için hep beraber, canla başla çalışacağız ve bu ülkedeki makûs tarihi yenmek mecburiyetindeyiz. Çünkü ülkede satıla satıla sadece otoyollarımız, köprülerimiz ve ormanlarımız kaldı&8221; ifadesini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi