Eğitim-Bir-Sen Bartın il temsilciliği kuruluşunun 18. yıldönümünü yemekli bir toplantıyla kutladı. Yemeğe, Eğitim Bir Sen Bartın İl Başkanı Muhammet Akça, sendika üyesi okul müdürleri ve sendika üyeleri katıldı. Yemekte konuşan Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Muhammet Akça; &8220;Türkiye&8217;nin önemli fikir ve sanat adamlarından Mehmet Akif İnan&8217;la bin yıllık medeniyetimizin havzasından beslenmiş bir grup arkadaşı tarafından 14 Şubat 1992 tarihinde kurulan Eğitim-Bir-Sen, hak ve özgürlük mücadelesiyle geçen 18 yılı geride bırakmış bulunuyor. Şairliğini, entelektüel kimliğini, hocalığını, hatipliğini, Anadolu coğrafyasının çelikleştirdiği mücadeleci kişiliğini hak ve özgürlük mücadelesinin mayası olarak ortaya koyan Mehmet Akif İnan, büyük Türkiye rüyasını gerçekleştirmenin ve medeniyetimizi yeniden ayağa kaldırmanın eğitimi ve eğitimciyi sorunlarından arındırmakla mümkün olacağına inanmıştır&8221; dedi.


Aldığımız bayrak daha ileride


Akça; &8220;Akif inananlardan devraldığımız bayrağı bugün çok daha ileriye taşıyabilmiş olmanın, ülkemizin yüz ağartıcı, saygın, etkin bir sivil toplum kuruluşunu el birliğiyle vücuda getirmiş olmanın onurunu yaşıyoruz. Eğitim-Bir-Sen&8217;in teşkilat kadrosunun ve üyelerinin tüm gayreti; eğitim çalışanlarının ekonomik sıkıntılardan arındırılarak, tüm enerjilerini eğitim hizmetine yoğunlaştırabilmelerini, eğitim ortamlarının eğitim hizmeti alan öğrenciye, eğitim hizmeti veren öğretmene yaraşır düzeye eriştirilmesini temin etmektir. Eğitim-Bir-Sen, örgütsel gücü ve birikimiyle üyelerinin sosyal ve meslekî gelişimlerini sağlamanın yanı sıra Türkiye&8217;nin daha demokratik, özgürlüklerin daha fazla yaşanabildiği bir ülke haline dönüştürülmesini sağlamak için de yoğun çaba sarf etmektedir&8221; diye konuştu.


İftihar duyulacak bir sendikayız


Sendikanın başarısının üyelerinin azminden kaynaklandığını belirten Akça; &8220;Eğitim-Bir-Sen, bugün yurt genelinde örgütlü, 150 bini aşkın üyesine yenilerini ekleme azminde, milletimizin aydınlık geleceğini inşa etme aşkıyla dolu idealist kadrolarıyla, Türkiye&8217;nin iftihar duyacağı bir müessese konumundadır. Bu gurur verici eser, eğitimden başlamak üzere, aşama aşama tüm kamu hizmetlerinin ve tüm toplum hayatımızın adil, demokratik, özgürlükçü, sağlıklı ve verimli bir yapıya kavuşturulması için birer &8216;dava adamı&8217; şuuru içinde çalışan tüm üyelerimizin ortak eseridir. Biliyor ve inanıyoruz ki bu eser, bugün olduğu gibi gelecekte de sendikal mücadelemizin kapsam ve muhtevasının zenginleştirilmesi, anlamlandırılması bağlamında çok daha diri bir ruhla yaşatılacak ve korunacaktır&8221; şeklinde konuştu.


Mücadelemiz sürecek


Sendika olarak misyonlarını geliştirmek için mücadelelerini sürdüreceklerini kaydeden Muhammet Akça; &8220;Eğitim-Bir-Sen, yurdumuzun her bir köşesindeki teşkilatlarıyla eğitime, kültüre, sanata, düşünceye dair 18 yılda ortaya koyduğu çaba ve etkinlikleriyle haklı bir gururu yaşamakta ve gelecekte, bugüne kadar sergilediği başarılı sendikal misyonu daha da geliştirerek sürdürmeyi amaçlamaktadır. Sendikacılığı hak arama davası olarak gören, darbesiz bir Türkiye özlemi çeken, birlik ve beraberliğe, kardeşliğe önem veren Eğitim-Bir-Sen&8217;in kuruluşunda, büyümesinde, tanınmasında, bugünlere gelinmesinde emeği geçen tüm dost ve mensuplarımızı minnet ve şükranla anıyor, nice 18. yıllara diyoruz&8221; şeklinde konuştu.


Yılmayın mücadeleci olun

Akça konuşmasında atanmalarından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtti. 16 sendika üyesi yeni Okul Müdürü&8217;ne de seslenen Muhammet Akça, müdürlere hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak, makamların gelip geçici olduğunu, önemli olanın &8216;Baki kalan bu kubbede hoş seda&8217; bırakmak olduğunu ve bu uğurda yılmadan mücadele edilmesi gerektiğine değindi. Akça, Bartın eğitim kalitesine katkıda bulunmaları noktasında sendikal duruşlarıyla birlikte desteklerinin var gücüyle devam edeceğini belirtti. Başkan Akça, &8220;Bartın&8217;da uzun yıllar devam eden vekâleten idarecilik sistem nispeten de olsa eğitimin şahlanışına engel oldu. Bundan ötürü okul müdürlerine asaleten atandıkları eğitim kurumlarında eğitici, sosyal, kültürel, toplumu ayrıştıran değil kucaklayan çalışmalar yapmaları ve çağdaş projelerle örnek olmaları gerekiyor. Gelecek için iyi bir model inşa etmemiz gerekiyor&8221; ifadesini kullandı.



Editör: Pusula Gazetesi