Tarihi ve turistik ilçe Amasra&8217;da yapılması planlanan termik santralle ilgili sivil toplum örgütleri ve bazı siyasi partilerin başkan ve temsilcilerinin katılımıyla toplantı düzenlendi. Bartın Güzel Sanatlar ve Turizm Derneği binasında dün akşam yapılan toplantı geniş katılımla gerçekleşti. Termik santrale karşı başlattığı mücadele ile dikkatleri üzerinde toplayan Kent Konseyi Çevre Meclisi&8217;nin öncülüğünde düzenlenen toplantı geç saatlere kadar devam etti.

Toplantıya katılanlar


Toplantıya Atatürkçü Düşünce Derneği Bartın Şube Başkanı Murat İzler, Türk Hava Kurumu Bartın Şube Başkanı Sabri Aktaş, Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay, Eğitim-Sen Bartın Şube Başkanı ve Kamu Emekçileri Sendikası Platform Sözcüsü Bayram Şimşek, Büro Emekçileri Sendikası Bartın Şube Başkanı Tayfun Kalender, Bartın Tel Kırma Derneği Başkanı Mustafa Küçüktabak, Bartın Güzel Sanatlar ve Turizm Derneği Başkanı Kubilay Menteş, Türkiye Yardımseverler Derneği Bartın Şube Başkanı Jale Genç, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Sezai Hangişi, Baro Başkanı Avukat Şeref Yıldız, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Mahmut Demirok, CHP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Gümüş, Bartın Çevre Kültür ve Doğal Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Ali Ünal Keskiner, Eğitim-İş İl Temsilcisi Mehmet Metin, Tüm Emekliler Derneği Başkanı İsmail Kulaç, Zonguldak Eczacılar Odası Bartın Temsilcisi Celal Erdoğan ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nevaz Küçükekşi katıldı.


Gelişmeler değerlendirildi


Çevre Meclisi Başkanı Ahmet Bayar&8217;ın da üyeleri ile birlikte tam kadro hazır bulunduğu toplantıda Hema şirketi tarafından Amasra&8217;ya yapılması planlanan termik santral ve kömür üretimi ile ilgili çalışmalar değerlendirildi. Toplantıda sivil toplum örgütü başkanları ve siyasi parti temsilcileriyle gelişmeleri değerlendirerek bir karara varacaklarını belirten Çevre Meclisi Üyesi Ayşe Sevtap Uzun, toplantıda aldıkları kararı bugün düzenleyecekleri basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuracaklarını açıkladı.

Editör: Pusula Gazetesi