Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ı yaptığı ve yapamadığı hizmetlerle eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiģi talimatlarla yapılan projeler ve TOKİ'nin yaptığı projelerde Ömer Selim Alan'ın başarılı olduğunu belirten Ebru Uzun "Arkasında iktidar gücü olmasa kaldırım taşı bile döşeyemeyeceğinin ispatıdır"

Ebru Uzun'un açıklaması şöyle:

"Zonguldak Belediye Başkanı Sayın Ö.Selim Alan geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması yaparak çalışmalarla ilgili bilgi vermiş.
Söylemlerinin bir çoğunda tutarsızlıklar, çelişkiler olduğu gibi hemen her açıklamasında sarf ettiği klişe sözlerden ibaret ,net bir bilgi olmayan günü kurtaran "malumun ilanı" bir açıklama yapmış.
Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı, Bakanımız Murat Kurum'un destekleri ve TOKİ'nin marifetleri ile bugüne kadar yapılamayan büyük projeleri bir bir hallettiklerini büyük bir keyifle anlatan Selim Alan kendi imkanları ile yaptıkları ve yüzlerine gözlerine bulaştırdıkları Nizam Caddesinde ki çalışmalarda nasıl çuvalladıklarını, nasıl o caddenin esnafını mağdur ettiklerini ve aylardır Zonguldak'lıları toza ve çamura mahkum etmelerinin sebebinin; Belediyenin ekonomik yapısındaki olumsuzluklara bağlayarak "bizim nakit paramız olsa farklı olurdu, maddi sıkıntımız var" gerekçesiyle izah etmesi,arkasında iktidar gücü olmasa kaldırım taşı bile döşeyemeyeceğinin ispatıdır.
Mayıs ayının başında AKP Milletvekili sayın Hamdi Uçar tarafından Zonguldak'ımızın yıllardır hasretle beklediği Lavuar Alanı Projesi TOKİ Başkanlığımız tarafından ihale edildi, şeklinde kamuoyuna verdiği müjde, Selim Alan'ın basın açıklamasında "İhaleye çıktık, ihale şu anda sürüyor, ufak tefek aksamalar oldu, birkaç yerde daha detay arıyoruz" şekline dönüşmüş, Milletvekili ve Belediye Başkanı 'nın ifadelerindeki çelişkiler Lavuar Alanı projesini arap saçına döndürmüştür.
-TOKİ'mi proje de acele etti ?
-Sayın Hamdi Uçar müjdede birinciliği ben kapayım diyerek açıklamada erken mi davrandı?
-Sayın Alan'ın talepleri proje kapsamına alınmadığı için, O Bakan aracılığı ile devreye mi girdi?
Bunları şimdilik Zonguldak kamuoyu ve bizler bilmiyoruz!
'Sözde" yapılan açıklamada TOKİ'nin gerçekleri ile Selim Alan'ın ütopyası arasında uyuşmazlık net bir şekilde görülüyor.
Komşu illerde yaşanan sel felaketlerinin ardından Zonguldak'taki önlemlerin yeterli olup olmadığı hakkında sorulan soruya ;
-Önlem aldık desem ne olur? Almadık desem ne olur? diyerek dahiyane bir cevap vermiştir!
Cümlesinin sonunda "bu doğa olaylarına her zaman hazırlıklı olmalıyız" diyerek yüreklere su serpmiştir. Kendisini kutluyoruz!
Her basın açılamasında 30 sene geriye döndüğün zaman bir tane proje yapmamışsın, bir tane dikili taşın, bir tane çakılı çivin yok diyerek muhalefeti eleştiren sayın Alan 'keşke bu üstgeçitler ,tüneller ,lavuar alanı,sahiller,millet bahçeleri geçtiğimiz dönemlerde yapılsaydı " diyerek mensubu olduğu partinin 20 yılda 3 milletvekili ile belediye'yi alana kadar bu şehre zırnık faydası olmadığını da söylemiş oldu .
2002 yılından beri iktidarları döneminde CHP'li Belediyelerin nasıl ötekileştirildiğini dolayısıyla halkın tümünün nasıl cezalandırıldığını ikrar ediyor.
Sayın Selim Alan bu seçimi kaybetseydi , bu konuştuklarımızın ne kadarı konuşulacaktı, ne kadarı hayata geçecekti ifadeleri ile doğrulayan başkan aslında partisinin ve kendinin ne kadar kindar, ne kadar politik ayrımcı, ne kadar demokrasiye ve seçmen tercihlerine karşı olduklarını ortaya koyuyor.
Zonguldak Belediye Başkanına bu vesile ile Euro'nun bellerini bükmediği bir EKONOMİ, doğalgaz isteyip tozdan dumandan şikayet etmeyen bir AHALİ, nakit parasının olup maddi sıkıntımız yok diyebileceği mutlu YARINLARI ve ikide bir "Ömer Selim Alan sözü" diyerek kendisine tarihi bir misyon biçmediği mütevazi söylemleri içeren bir ÜSLUP diliyoruz..."