Araç içindeki konforu arttıran birçok aksesuar vardır. Bu aksesuarlar araç içini hem kişiselleştirirken hem de daha kullanışlı bir hale getirir. Bazı aksesuarlar bir süre sonra sürücünün ve mevcut araç ile seyahat eden yolcuların vazgeçilmez yardımcıları da olabilir. En çok tercih edilen araç içi aksesuarlardan aloparça kurucusu Ebru Özülkü söz etti;

Ön Cam Güneşliği

Araç ön cam güneşliği aracı korumakla birlikte, sürücü ve yolcular için de konforlu bir yolculuk deneyimi sunmaktadır. Ön cam güneşliği, araç park edildikten hemen sonra çekilir ve onun sayesinde araç içinde minimum düzeyde ısınma olur. Aynı zamanda ise direksiyon, ayna, torpido gibi araç parçaları da korunmuş olur. Yola çıkılacağı zaman ise koltukların da fazla güneş ışığına maruz kalmamış olmasından dolayı konforlu bir yolculuk başlar.

Perdeler

Aracı, güneşin zararlı etkilerinden koruyan perdeler araç içi ısı miktarını dengelemekte de önemli rol oynar. Ön cam güneşliği ile set halinde de satılabilen bu perdeler aynı zamanda ayrı ayrı olarak da satın alınabilmektedir. Bu perdeler aracılığı ile araç içi tam bir görünmezlik elde edilebildiği için araç içinde bırakılan eşyalar da daha güvende olmaktadır. Isı dengesi sağlandığı için ise hem yolculuk esnasında hem de araç uygun bir yere park edildiğinde belli bir miktarda serinliğini koruyacaktır. Yolculuk esnasında perdeleri çekerek yolculuk da yapmak hem güneş ışığını hem de ısısını engelleyebilmektedir.

Telefon Tutacağı

Hayatımızın önemli bir parçası haline gelen teknolojik cihazlardan biri olan telefonlar, tüm gün boyunca kullanıcısına önemli kolaylıklar sağlamaktadır. Fakat araç sürerken telefon kullanılması ölümcül kazalara sebep olabilmektedir. Bu yüzden telefon tutacağı gerek yolun tam olarak bilinmediği zaman yolu gösteren navigasyon ile yol takibi yaparken gerekse telefon ile hoparlörden konuşurken büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Üstelik kullanımı da araca direkt olarak monte edilebildiği için oldukça kolaydır.

Kaydırmaz Ped

Trafik kazalarının önemli bir kısmı torpido üzerine konulan eşyaları yakalamaya çalışırken gerçekleşmektedir. Araç içi kaydırmaz ped ise bu noktada kurtarıcı niteliğinde olmaktadır. Yapıştığı alanı sıkıca kavradığı ve oynama yapmadığı için üzerine konulan telefon, bozuk para ve benzeri eşyaların da kaymasını önler. Ayrıca sıcak ve soğuk havalardan etkilenmez. Bir tek torpidoya değil aracın ihtiyaç duyulan herhangi bir bölgesine yapıştırılarak da kullanılabilir. Kaydırmaz ped sayesinde daha güvenli sürüş gerçekleştirilebilir.

Numaratör

Numaratör, araç sahipleri ve aracın dışındaki diğer tanınmayan insanlar ile iletişimin sağlanabilmesi için kurtarıcı bir çözümdür. Bazı kişiler numaratör yerine kağıdın üzerine yazarak telefon numarasını paylaşmayı tercih edebilir. Fakat numaratör daha net ve okunaklı olmaktadır. Olası kazalarda, yanlış parklarda, araçta yaşanan beklenmedik sıkıntılarda araç sahibine ulaşmak için numaratör aracılığı ile cep telefonu numarası paylaşılır.