Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Zonguldak Valiliği'ne dün akşam gelen yazıyı mecliste paylaşarak müjde verdi.

Köylerde elektrikle su pompası ile çalışan içme suyu depoları ticarethane olarak geçtiği için elektrik faturalarında indirim yapıldığı belirtildi muhtarlar yüzde 40 daha az fatura ödeyecekler.

İl Genel Meclisi Başkanı Nejdet karaveli konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: "Köylerdeki içme suyu tesisleri elektrikle çalıştığı için elektrik sayaçları ticarethane olarak işlem görüyordu. Sayın valimizin, milletvekillerimizin ve parti teşkilatımızın girişimleri sonuç verdi. Dün akşam yazı geldi, köylerde içme suyu temini ve dağıtımı amaçlı kullanılan tesisler mesken abone grubu kapsamındadır. Bundan böyle il Özel idaresi ve köylere hizmet götürme birliği tarafından bunun uygulamasına dönülecek. Artık muhtarlarimız köylerde kullandıkları elektrik sayaçları ilgili ödemeyi mesken grubu üzerinden yapacaklar. İçme suyu tesisleri'ne maliyet açısından büyük avantaj getirecek. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum."