Pandemi sürecinin hafiflemesi ile birlikte Sarayspor Futbol Akademisi yeni sezon öncesinde hareketli günler geçirmeye hazırlanıyor. Tecrübeli antrenörler eşliğinde çeşitli yaş gruplarında gerçekleştirilen idmanlarda futbola yeni başlayan sporcular futbolun temel kurallarını öğrenecek, gelecekte iyi bir birey haline dönüşecek.

Sarayspor Kulüp Başkanı ve aynı zamanda antrenörü Turan Altıntaş velilere hitaben tavsiyelerde bulunarak şu görüşleri savundu: "Değerli veliler; Aile ve Eğiticilerin İlişkileri çocukların motive edilmesi, antrenmanlar ve müsabaka sonrası yapılan kritikler, ekstra çalışmalar, çalıştırıcının işidir. Önce, "Eğiticilerin işlerini en iyi şekilde yaptığına" inanmalısınız. Bu konuda daha farklı bir düşünceyle hareket ederek, çocuklarınıza çalıştırıcılık yapmaya kalkışırsanız, bu çocuğun zihninde çok sayıda insana hesap vermesi gerektiği fikrini oluşturacaktır. Bunun çocuğun zihninde yaratacağı karmaşa, kafasının karışmasına ve performansının düşmesine neden olacaktır.

Çalıştırıcının hazırladığı veya uygulamakta olduğu çalışma programlarına destek verin. Bu şekildeki yaklaşımınızla çocuğunuzun futbol çalışmalarından en yüksek verimi alacağını akılınızda tutun.

Çocuklarınızın futbol yaşamları süresince performanslarında mutlaka iniş ve çıkışlar olacaktır. Bu iniş ve çıkışlar esnasında, göstereceğiz reaksiyonun, çocukların performanslarını olumsuz yönde etkilememesine özen gösterin ve bu değişimlerin sizde yaratacağı kuvvetli duyguları bastırın. Her zaman "Futbolun hiç bir zaman yaşadığımız hayatın gerçekleri üzerinde olmadığını, futbolun sadece hayatın bir parçası olduğunu" ailelere hatırlatın.

Çocuğunuzu, futbol eğitimi boyunca koşulsuz destekleyin. Özellikle başarısız oldukları dönemde desteğinizi yoğunlaştırın ve sevginizi esirgemeyin. Futbol eğitimleri boyunca çocukların anne ve babalarının sevgisini kazanmak için ekstra bir çaba harcamalarına asla fırsat vermeyin.

Sadece kendi çocuğunuzu değil, çocuğunuz takım arkadaşlarını da destekleyin. Unutmayın ki çocuğunuzun takım arkadaşlarının sizin çocuğunuzdan daha iyi performans sergilemesi, daha iyi oynaması, çocuğunuzun daha iyi çalışması ve daha iyi öğrenmesi için bulunmaz bir fırsattır.

Çocukların antrenman ve müsabakalarda motive edilmesi çalıştırıcının işidir. Antrenörün dışında ailelerin bu işe müdahale etmeleri çocukların, antrenman ve müsabakalarda performanslarının düşmesine ve yoğunlaşma bozulmasına neden olabilir. Bu da çocukların futbol eğitimini olumsuz etkileyecektir"