Ekim ayı içinde Portekiz'de gerçekleştirilen Veteranlar Dünya Judo Şampiyonası'nda Zonguldak ve Türkiye'yi MFA Zonguldak Spor Kulübü'nün Milli judocuları Murat Uzun ve Metin Sönmez temsil etmişti.

73 kiloda mücadele veren Metin Sönmez tüm rakiplerini yenerek Veteranlar Judo Dünya şampiyonu olarak Zonguldak ve Türkiye'yi gururlandırmış, Türk Bayrağı'nı dalgalandırmıştı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel'in girimleri ile Dünya Şampiyonu Metin Sönmez Gökgöl Mağarası'nda coşku ile karşılanmış, Zonguldak merkezde şehir turu atarak Dünya şampiyonluğu coşkusuna vatandaşlar da ortak edilmişti.

ÖMER SELİM ALAN'I ZİYARET ETTİLER
Veteranlar Dünya Şampiyonası'nda milli forma altında mücadele eden Murat Uzun ve Metin Sönmez Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ı makamında ziyaret etti. Başkan Alan, Metin Sönmez ve Murat Uzun'u kutlayarak başarılarının devamını dilerken şu görüşlere yer verdi: "MFA Zonguldak Spor Kulübü sporcusu Milli Judocu Metin Sönmez Portekiz'de gerçekleştirilen Veteranlar Dünya Judo Şampiyonası'nda 73 kiloda Dünya Şampiyonu oldu. Tebrikler Şampiyon"