Yatırım yapmak için altına yönelenlerin seçimi ise genellikle bilezikler oluyor. Sıklıkla 22 ayar bilezik satın alarak yatırım yapmanın ne kadar karlı olduğu da gündeme geliyor. Bu nedenle gün geçtikçe daha fazla sayıda kişinin yatırım için altını tercih ettiğini belirtebiliriz. Altın bileziklerin fiyatlarının nasıl hesaplandığı da özellikle yatırım yapanların gündeminde olan konulardan biridir.

Altın bileziklerin fiyatlarının hesaplanmasında dikkate alınan unsurların başında bilezikte kullanılan altının binde kaç oranında olduğu geliyor. Satın aldığınız herhangi bir altın bileziğin iç kısmına baktığınızda burada 910, 912 ya da 930 gibi rakamlar görürsünüz. Bu rakamlar 22 ayar olan altın bileziklerin milyem değerini gösteriyor ve bileziğin fiyatının hesaplanmasında da bu milyem değeri oldukça önemli bir husustur.

Bununla birlikte ons değerinin de hem ülkemizde hem de dünya genelinde altın bileziklerin fiyatının hesaplanmasında dikkate alınan bir parametre olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla sadece bu unsurlar bile bilezik fiyatlarının neden birbirinden çok farklı olduğunu açıklayabiliyor. Bir de işçiliği unutmamak gerekir. Eğer dikkate ederseniz üzerinde yoğun bir işçilik gerektiren çeşitli işlemelerin olduğu altın bileziklerin fiyatları biraz daha yüksek olur. Ancak sade yani işleme kullanılmadan üretilen bileziklerin fiyatları daha düşük rakamlara tekabül eder. İşte bu nedenle işçiliğin de göz ardı edilemeyecek kadar önemli bir husus olduğunun altını çizelim.

Yatırım yapmak amacıyla altın bilezik alanlar ve bu alanda deneyimli olanlar sade modellere yönelir. İşçilik için ekstra bir ücret ödemek istemezler ve bileziği bozdurmak istediklerinde de bunun avantajını net bir şekilde görebilirler. Ancak yatırımdan ziyade kullanmak amacıyla bilezik satın alanlar işlemeli, süslemeli olan modellere daha fazla ilgi gösterir de diyebiliriz.

Uygun fiyatla altın bilezik satın almak isteyenlerin uğrak noktası ise Altınbaş internet sitesi oluyor. Hem yatırım hem de kullanım amacıyla tercih edilebilecek çok sayıda farklı bilezik modelinin bu sitede beğeniye sunulduğunu belirtelim. Model seçenekleri fazla ve beraberinde fiyatlar da uygun olunca Altınbaş internet sitesi cazip bir alışveriş platformuna dönüşüyor. Özellikle indirimlerin her daim büyük ilgi gördüğünü de belirtmek gerekir.